Domácí lučina recept

Ingredience na 1 porci

Polotučný tvaroh200 g
Smetana zakysaná20 g
Cibule jarní1 kus
Česnek1 stroužek
Sůl5 špetek
Pepř5 špetek

Domácí lučina recept

1

V míse smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Míchejte tak dlouho, dokud nedosáhnete hladké konzistence.

2

Přidejte jemně nasekanou jarní cibulku a rozdrcený česnek. Pokud preferujete intenzivnější chuť, můžete přidat více česneku.

3

Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem dle preferencí.

4

Domácí Lučinu z tvarohu přendejte do uzavíratelné nádoby a vložte do lednice na minimálně 30 minut.

5

Při servírování ozdobte pomazánku čerstvou petrželkou nebo koprem pro zvýraznění její estetické stránky.

Domácí Lučina je jedinečným požitkem pro chuťové pohárky, a to zejména ve spojení s receptem na domácí chléb. Tato lahodná pomazánka se vyznačuje chutnou kombinací tvarohu s dalšími výběrovými přísadami, které společně tvoří nezapomenutelnou chuťovou symfonii. A co je skvělé, pomazánka Lučina je snadná na přípravu a domácí lučina recept si tak můžete libovolně upravit dle chutí. Někteří konzumenti preferují domácí lučinu z tvarohu, jiní pak naopak domácí lučinu z jogurtu. Jedno je však pojí, a to je bezchybná kombinace s receptem na domácí chléb, který se postará o úžasnou večeři.

Proč je domácí lučina z tvarohu tak skvělá?

Domácí Lučina z tvarohu je výbornou volbou pro milovníky jemných chutí. Tvaroh je lehký a nízkokalorický mléčný produkt, který je zároveň bohatý na bílkoviny a vápník. Díky tomu se stává ideální potravinou pro posílení svalů a udržení zdravých kostí. Ideální je tak domácí lučina pro děti i dospělé, kterým propůjčí nejen výtečnou chuť, ale taktéž spoustu zdravotních benefitů. Nebojte se tak svým dětem naservírovat domácí lučinu z jogurtu či tvarohu i jako svačinu do školy.

Variace lučinového receptu

Domácí Lučinu, známou také pod označením domácí žervé, můžete upravit různými způsoby, aby vyhovovala vašim chutím a preferencím. Pokud preferujete pikantní chuť, můžete do pomazánky přidat nasekané papričky nebo koření, jako je chilli a kajenský pepř. Pro ořechový nádech můžete zkusit přidat nahrubo nasekané vlašské ořechy nebo mandle. Milovníci bylinek potěší přidání čerstvé bazalky, koriandru nebo petrželky. Pro krémovější konzistenci můžete přilít trochu zakysané smetany nebo olivového oleje. Experimentujte s různými kombinacemi a vytvořte si svůj vlastní unikátní žervé recept, který bude zkrátka chutnat výtečně.

Jak domácí žervé/lučinu skladovat?

Správné skladování domácí Lučiny pro děti i dospělé je klíčové pro udržení její čerstvosti a chuti. Po přípravě dejte pomazánku do nádoby s uzavíratelným víkem a uložte ji do chladničky. Doporučuje se uchovávat ji v chladné části lednice při teplotě mezi 2-4 °C. Při správném skladování by měla zůstat čerstvá po dobu 3-5 dnů. Při dlouhodobějším uchovávání nebo pokud si připravíte větší množství, můžete pomazánku rozdělit do menších porcí a zmrazit ji. V mrazáku by mělo být domácí žervé skladované maximálně po dobu 1-2 měsíců.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 70.012 Kj

Bílkoviny0.91 g
Sacharidy2.33 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky0.11 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.13 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.31 g
Sodík0.02 g
Vápník27.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.