Domácí tlačenka recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Vepřová nožka | 3 kusy | |
Vepřové koleno | 2 kusy | |
Vepřové ledvinky | 600 g | |
Vepřová hlava | 2000 g | |
Vepřová plec | 500 g | |
Vepřové srdce | 1 kus | |
Bobkový list | 5 kusů | |
Nové koření celé | 10 kusů | |
Česnek | 10 stroužků | |
Sůl | 20 špetek | |
Pepř | 10 špetek | |
Majoránka | 20 špetek |
Postup tlačenka
Nožky, kolena, ledvinky, plecko i hlavu důkladně očistěte a společně s bobkovým listem a novým kořením dejte vařit.
Vařte zhruba 2 hodiny, zkrátka dokud maso nebude dostatečně měkké.
Po změknutí vše vyndejte a nechejte vychladit.
Maso si nakrájejte na menší kousky a kůži z kolen pomelte s česnekem na mlýnku.
Rozemletou směs přidejte zpátky k masu, a to i s majoránkou, solí a pepřem.
Maso zalijte vývarem, promíchejte, naplňte tlačenkové sáčky a nechejte vychladit.
Domácí tlačenka je oblíbená především v období Velikonoc nebo během zabijaček. Efektivně na výrobu domácí tlačenky zužitkujete značnou část prasete. Recept na tlačenku servírujte s cibulí, octem a krajícem čerstvého chleba. Z nápojů domácí tlačenku samozřejmě nejlépe doplní poctivé točené pivo. Tlačenka se dá vyrobit i z vajec nebo ze zvěřiny, nebojte se proto experimentovat a vepřové maso nahradit jinými surovinami.
Domácí tlačenka a jiné maminčiny recepty
Převzít osvědčené recepty od našich rodičů či prarodičů je sázka na jistotu. A to ať už se jedná o recept na výrobu tlačenky nebo na sladké moučníky. Mezi maminčiny recepty bychom mohli zařadit například třenou bábovku. Celkově bábovkové recepty patří mezi osvědčenou klasiku. Jako dezert k tlačence si ale můžete upéct i tradiční hraběnčiny řezy, hrnkový perník nebo čokoládové muffiny. Všechny tyto sladké dobroty se řadí mezi chutné maminčiny recepty.
14denní výzva na břicho
Konzumace vepřové tlačenky s sebou nese i značný přísun kalorií. Je tedy dobré, pokud si alespoň jednou za čas tlačenku chcete dopřát, věnovat se pravidelně nějakému sportu. Za zmínku určitě stojí 14denní výzva na břicho, ve které se kombinují klasické cviky jako sed-leh s inovativními. Důležité je také nejenom během 14denní výzvy na břicho dodržovat pitný režim. Ideálními tekutinami pro osvěžení organismu jsou voda se zeleným čajem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 11725.003 Kj
Bílkoviny | 224.97 g |
Sacharidy | 4.08 g |
Tuky | 207.71 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 75.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 454.7 g |
Vápník | 160.23 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot