Dušené hovězí plátky s rýží recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Hovězí maso | 400 g | |
Cibule | 2 kusy | |
Česnek | 3 stroužky | |
Slanina | 50 g | |
Mouka hladká | 20 g | |
Tymián | 2 g | |
Pepř | 2 špetky | |
Sůl | 2 špetky |
Postup plátky
Hovězí maso si nakrájejte na plátky, naklepejte je a nařízněte okraje, aby se nekroutily.
Maso osolte, opepřete, posypejte tymiánem a obalte v hladké mouce.
Nyní oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli, česnek i slaninu.
Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmahněte hovězí plátky. Poté je vyndejte.
V již použitém oleji orestujte nakrájenou cibuli, česnek a slaninu.
Po orestování přidejte zpět i maso, zalijte ho vodou a pod pokličkou nechejte dusit doměkka.
Dušené hovězí plátky jsou receptem, ke kterému se jako příloha hodí nejvíce rýže. Hovězí se podává ve své vlastní šťávě, která se nezahušťuje ničím dalším. Recept na hovězí plátky je navíc plný potřebných bílkovin, zdrojem vitaminů i minerálních látek. A rýže je jednou z nejzdravějších možných příloh. Navíc je hovězí maso s rýží opravdu chutné.
Dušené hovězí vs. hovězí maso s rýží
Oba recepty obsahují téměř totožné ingredience, v jejichž čele stojí hovězí maso s rýží. Oproti receptu přikládanému skrze odkaz, je tento navíc ochucen snítky tymiánu, cibulí, česnekem a slaninou. Jak hovězí maso s rýží, tak i dušené hovězí ve vlastní šťávě vykouzlí výborný obědový pokrm plný bílkovin. Kromě rýže můžete jako přílohu zvolit například knedlík.
Švestkový koláč s mákem jako dezert
Pokud přemýšlíte, co byste si upekli po obědě, ke kterému budete podávat hovězí ve vlastní šťávě, máme pro vás tip. Vyzkoušejte chutný švestkový koláč s mákem. Jedná se opět o chutný i rychlý recept, jehož těsto umícháte v jedné nádobě. Nevznikne vám tak přebytečný nepořádek. Nemusí se nutně jednat o švestkový koláč s mákem, zvolit můžete i jiné druhy ovoce. Výtečně chutnají například meruňky, třešně nebo kyselé blumy. Po upečení navíc tato sladká tečka vydrží chutná ještě několik dní.
Další hovězí tip: hovězí na česneku se špenátem
Hovězí na česneku se špenátem je tradičním zástupcem české kuchyně. Hovězí kostky na česneku se obvykle servírují s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Dobrou kombinaci však tvoří i s těstovinami. Pro získání co nejlepší možné chuti používejte pro hovězí kostky česnek z české produkce. Kromě hovězího masa můžete zcela bez problémů zvolit vepřovou variantu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 240.424 Kj
Bílkoviny | 1.91 g |
Sacharidy | 10.98 g |
Sacharidy z cukrů | 6.02 g |
Tuky | 0.46 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 3.04 g |
Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot