Dušený králík v zelí
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Maso králičí | 80 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Kmín | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 3 špetky | |
Zelí kysané | 150 g | |
Olej kokosový | 5 ml |
Není třeba kupovat doplňky stravy, či exotické ovoce, abyste podpořili své zdraví! V regálech obchodů najdete mnohem levnějšího a zdravějšího pomocníka – kysané zelí. Kysané zelí je opravdovým elixírem zdraví. Má mnoho účinných látek a skoro žádné kalorie.
Maso si nakrájejte na libovolně velké kostky. Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, nebo nechat, následně zelí pokrájejte.
Cibuli nakrájenou najemno zpěňte v pánvi na troše kokosového oleje. Přidejte nakrájené maso a restujeme tak, aby bylo ze všech stran opečené, poté zasypeme trochou papriky, přidejte zelí a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Okořeňte, osolte a duste dokud nebude maso měkké – cca 30 minut.
Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 293.62 Kj
Bílkoviny | 1.23 g |
Sacharidy | 9.04 g |
Sacharidy z cukrů | 6 g |
Tuky | 1.27 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 3.05 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot