Dušený králík v zelí


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Maso králičí80 g
Sůl1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá3 špetky
Zelí kysané150 g
Olej kokosový5 ml

Není třeba kupovat doplňky stravy, či exotické ovoce, abyste podpořili své zdraví! V regálech obchodů najdete mnohem levnějšího a zdravějšího pomocníka – kysané zelíKysané zelí je opravdovým elixírem zdraví. Má mnoho účinných látek a skoro žádné kalorie.

 

Maso si nakrájejte na libovolně velké kostky. Kysané zelí můžeme propláchnout vodou, nebo nechat, následně zelí pokrájejte. 

 

Cibuli nakrájenou najemno zpěňte v pánvi na troše kokosového oleje. Přidejte nakrájené maso a restujeme tak, aby bylo ze všech stran opečené, poté zasypeme trochou papriky, přidejte zelí a podlijeme trochou vody nebo vývaru. Okořeňte, osolte a duste dokud nebude maso měkké – cca 30 minut.

 

Doporučujeme podávat s celozrnným knedlíkem, bramborem a nebo třeba rýží či lehkou zeleninou přílohou.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 293.62 Kj

Bílkoviny1.23 g
Sacharidy9.04 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky1.27 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina3.05 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.