Dýňová bruschetta

Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Olej olivový | 10 ml | |
Dýně hokkaido (po tepelné úpravě) | 60 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Bageta cereální | 40 g | |
Ocet balzamiko | 5 g | |
Šalvěj | 4 špetky |
Sezónou dýní jsou podzimní měsíce a dýně se tak stává například základem lahodných krémových polévek. Dýně jsou dietní, protizánětlivé a plné vitamínů, tudíž se vyplatí zařadit je do jídelníčku.
Syrovou dýni hokkaido si omyjte, vydlabejte semínka a dužinu rozkrájejte na kostičky. Poté ji dejte vařit do mírně osolené vody asi na 10 minut.
Mezitím si oloupejte česnek, nakrájejte ho na drobno a zpěňte na kapce kvalitního olivového oleje. Krátce ho opečte tak, aby se rozvoněl a poté k němu přidejte posekané šalvějové lístky. Společně orestujte.
Uvařenou dýni sceďte a trochu rozmačkejte na menší kousky. Poté k ní přidejte opečený česnek a šalvěj, dochuťte solí, pepřem a balzamikovým octem a vše společně dobře promíchejte.
Směs navrstvěte na plátky opečené bagety.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 81.544 Kj
Bílkoviny | 0.37 g |
Sacharidy | 2.08 g |
Tuky | 1.02 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 0.02 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot