Dýňový kompot recept
Ingredience na 1 porci
Dýně Hokkaido | 3000 g | |
Cukr bílý | 750 g | |
Voda čistá | 1.5 litry | |
Kyselina citronová | 15 g | |
Ananasové aroma | 3 lžičky |
Postup kompot
Dýni nakrájejte na kostičky a vložte je do velké nádoby.
Přidejte k nakrájeným dýním cukr, vodu, 3 lžičky kyseliny citronové a 3 lžičky ananasového aroma.
Všechny suroviny promíchejte a nechejte cca 2 hodiny odstát.
Následně všechny ingredience do sklovata svařte.
Vzniklou směsí naplňte sklenice a 20 minut sterilujte při teplotě 85 °C.
Dýňový kompot je originální pochutinou, kterou je vhodné připravit nejenom v období Halloweenu. Kompot z dýně je příjemně sladký a vzhledově připomíná broskvový kompot. Pro ještě větší chuťový zážitek servírujte dýňový kompot s porcí kvalitní šlehačky. Před naplněním nezapomeňte sklenice důkladně vyčistit.
Dýňový kompot a hokaido polévka
K dezertu si dopřejte výtečný recept na kompot z dýně a k obědu si připravte dýňovou polévku. Hokaido polévka je jednou z vůbec nejoblíbenějších polévek na světě. Nejenom, že si na ní božsky pochutnáte a dostatečně vás zasytí. Ještě navíc vám dýně dodá spoustu minerálních látek i vitaminů třídy A, B nebo C. Hokaido polévka také poslouží jako kvalitní zdroj vlákniny a můžete si ji dopřát i v rámci diety. Obsahuje totiž velmi málo kalorií. Těsně před konzumací polévku posypejte dýňovými semínky. Doporučujeme ji doplnit i krutony z celozrnného pečiva.
Hruškový kompot recept
Výborné kompoty se ale dají připravit i z jiných surovin. Uvařte si třeba hruškový kompot, jehož chuť je vylepšena přidáním voňavého hřebíčku a hubnutí podporující skořice. Svým aromatem vám bude hruškový kompot připomínat čas Vánoc. Doplňte kompotem z hrušek třeba grilovaný hermelín nebo sýrový talíř. Hrušky se navíc řadí mezi ty vůbec nejzdravější druhy ovoce. Zlepšují imunitu a pomáhá v boji s různými nemocemi. Stejně tak oblíbený je i rebarborový kompot. Recepty s rebarborou jsou vyhledávané na jaře, kdy rostlina dozrává. Kromě kompotu je oblíbeným receptem s rebarborou také koláč.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 34 Kj
Bílkoviny | 0.02 g |
Sacharidy | 2 g |
Sacharidy z cukrů | 1 g |
Vláknina | 0.02 g |
Vápník | 0.29 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot