Eintopf s červenou řepou
Ingredience na 1 porci
Brambory | 100 g | |
Olej olivový | 1 ml | |
Červená řepa | 75 g | |
Cibule červená | 1 kus | |
Křen | 10 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Sójové maso | 1 g | |
Zeleninový vývar | 300 ml | |
Rozmarýn | 1 g | |
Rajčatový protlak | 40 g |
Červenou řepu omyjte, oškrábejte a uvařte v osolené vodě do měkka, po vychladnutí řepu pokrájejte na kostky.
Na oleji orestujte najemno nakrájenou červenou cibuli, dále přidejte sójové maso (předem uvařené v zel. vývaru) a společně osmahněte.
Přidejte protlak, rozmarýn, zaprašte paprikou, krátce ještě osmahněte a zalijeme zeleninovým vývarem.
Pod pokličkou směs duste do doměkka, před koncem vaření přidejte oloupané, na kostky pokrájené brambory. A až bude vše dobře měkké, přidejte na prohřátí i červenou řepu.
Směs dochuťte solí a pepřem, odstavíme a nechte ještě chvíli pod poklicí odpočinout. Eintopf směs je po proležení ještě lepší, připravit si ji tak můžete ideálně den předem.
Nakonec si nastrouhejte libovolné množstvíá křenu, kterým eintopf na talířích dozdobíte. Kdo nemá rád křen, může dozdobit bylinkami, například petrželkou.
Eintopf se podává jen tak nebo s čerstvým pečivem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 103.5125 Kj
Bílkoviny | 0.77 g |
Sacharidy | 2.11 g |
Sacharidy z cukrů | 0.09 g |
Tuky | 1.08 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
Vláknina | 0.28 g |
Sodík | 0.01 g |
Gi | 0.3 |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot