Eintopf těstoviny z jednoho hrnce

Eintopf těstoviny z jednoho hrnce

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Bazalka čerstvá1 hrst
Bazalka sušená10 g
Olej olivový10 ml
Rajčata cherry1 hrst
Rukola1 hrst
Ořechy kešu0.5 hrsti
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata v plechovce150 g
Těstoviny celozrnné150 g
Lahůdkové droždí4 lžičky

Pokud nemáte náladu na vaření a chcete si přesto pochutnat na něčem zdravém a výživném, zkuste těstoviny z jednoho hrnce. Jsou chutné a dají se připravit prakticky bez námahy.

Doporučujeme, abyste sáhli po celozrnných těstovinách, které jsou vyrobené z obilovin bohatých na živiny.

 

Recept je velmi jednoduchý. Nejdříve si připravte zeleninu. Cibuli, česnek a cherry rajčata nakrájejte na menší kousky.

Takto připravenou zeleninu dejte do hrnce, přidejte sekaná rajčata v plechovce, sušenou bazalku, vaše oblíbené celozrnné těstoviny, zakápněte trochou olivového oleje a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby byli ingredience ponořené (případně můžete vodu během vaření přilévat).

 

Vše přiveďte společně k varu a občas promíchejte. Vařte přibližně 10 minut tak, aby těstoviny změkly, nasákly vodu a vytvořila se hutná směs. Na závěr okořeňte podle chuti a vmíchejte hrst rukoly.

Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou.

 

Pokud chcete, můžete si také vyrobit vlastní raw parmezán. Stačí jednoduše namlít kešu ořechy a smíchat spolu s lahůdkovým droždím a trochou soli.

Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 679.74842 Kj

Bílkoviny7.13 g
Sacharidy19.73 g
Sacharidy z cukrů6.04 g
Tuky6.8 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina4.63 g
Vápník37.05 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.