Eintopf těstoviny z jednoho hrnce
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 1 stroužek | |
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Bazalka sušená | 10 g | |
Olej olivový | 10 ml | |
Rajčata cherry | 1 hrst | |
Rukola | 1 hrst | |
Ořechy kešu | 0.5 hrsti | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Rajčata v plechovce | 150 g | |
Těstoviny celozrnné | 150 g | |
Lahůdkové droždí | 4 lžičky |
Pokud nemáte náladu na vaření a chcete si přesto pochutnat na něčem zdravém a výživném, zkuste těstoviny z jednoho hrnce. Jsou chutné a dají se připravit prakticky bez námahy.
Doporučujeme, abyste sáhli po celozrnných těstovinách, které jsou vyrobené z obilovin bohatých na živiny.
Recept je velmi jednoduchý. Nejdříve si připravte zeleninu. Cibuli, česnek a cherry rajčata nakrájejte na menší kousky.
Takto připravenou zeleninu dejte do hrnce, přidejte sekaná rajčata v plechovce, sušenou bazalku, vaše oblíbené celozrnné těstoviny, zakápněte trochou olivového oleje a zalijte vodou nebo zeleninovým vývarem tak, aby byli ingredience ponořené (případně můžete vodu během vaření přilévat).
Vše přiveďte společně k varu a občas promíchejte. Vařte přibližně 10 minut tak, aby těstoviny změkly, nasákly vodu a vytvořila se hutná směs. Na závěr okořeňte podle chuti a vmíchejte hrst rukoly.
Na talíři ozdobte čerstvou bazalkou.
Pokud chcete, můžete si také vyrobit vlastní raw parmezán. Stačí jednoduše namlít kešu ořechy a smíchat spolu s lahůdkovým droždím a trochou soli.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 679.74842 Kj
Bílkoviny | 7.13 g |
Sacharidy | 19.73 g |
Sacharidy z cukrů | 6.04 g |
Tuky | 6.8 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 4.63 g |
Vápník | 37.05 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot