Fazolová polévka s kysaným zelím


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Sůl1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Zelí kysané100 g
Fazole červené konzervované120 g
Pohanková kaše instantní5 g
Šunka sušená parmská50 g
Olej kokosový5 ml
Saturejka1 špetka

Fazole si zceďte a propláchněte vlažnou vodou. Zelí taktéž můžete podle potřeby propláchnout a poté jej nakrájet. Šunku nakrájejte na drobné kousky.

 

Na pánvi opečeme šunku s najemno nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme zelí, fazole, koření a sůl. Přivedeme k varu a povaříme cca 10 minut. Za stálého míchaní do polévky přisypeme pohankovou kaši na zahuštění a nakonec odstavte. 

 

Polévku doporučujeme podávat s kouskem žitného pečiva a perfektně se k ní hodí také ztracené vejce, se kterým navíc uděláte jistě velkou parádu!

 

Kysané zelí je hotový elixír zdraví a přitom je snadno dostupné ve všech obchodech a i nízká cena vás jistě  velmi mile potěší. Určitě se inspirujte dalšími recepty s kysaným zelím.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 265.822 Kj

Bílkoviny1.49 g
Sacharidy9.85 g
Sacharidy z cukrů6.01 g
Tuky1.45 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina3.16 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.