Fazolová polévka s kysaným zelím
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Zelí kysané | 100 g | |
Fazole červené konzervované | 120 g | |
Pohanková kaše instantní | 5 g | |
Šunka sušená parmská | 50 g | |
Olej kokosový | 5 ml | |
Saturejka | 1 špetka |
Fazole si zceďte a propláchněte vlažnou vodou. Zelí taktéž můžete podle potřeby propláchnout a poté jej nakrájet. Šunku nakrájejte na drobné kousky.
Na pánvi opečeme šunku s najemno nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme zelí, fazole, koření a sůl. Přivedeme k varu a povaříme cca 10 minut. Za stálého míchaní do polévky přisypeme pohankovou kaši na zahuštění a nakonec odstavte.
Polévku doporučujeme podávat s kouskem žitného pečiva a perfektně se k ní hodí také ztracené vejce, se kterým navíc uděláte jistě velkou parádu!
Kysané zelí je hotový elixír zdraví a přitom je snadno dostupné ve všech obchodech a i nízká cena vás jistě velmi mile potěší. Určitě se inspirujte dalšími recepty s kysaným zelím.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 265.822 Kj
Bílkoviny | 1.49 g |
Sacharidy | 9.85 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 1.45 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Vláknina | 3.16 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot