Fazolové lusky se skořicí a česnekem

Ingredience na 1 porci

Česnek3 stroužky
Skořice5 g
Zelené fazolové lusky300 g

Lusky očistíme od špiček. Povaříme v horké vodě do měkka. Na pánvičce rozpustíme trochu oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek, lusky, společně chvilku opékáme a na konec zasypeme skořicí.

Recept na tradiční fazolové lusky

Fazolové lusky jsou zdravou a dietní přílohou k jakémukoliv druhu masa. Buď k masu jako přílohu přidejte pouze zelené fazolky, nebo je zkombinujte s pečenými bramborami. Recept na fazolové lusky je vhodný pro diabetiky, jelikož se pyšní nízkým glykemickým indexem. Uvařte si proto k obědu například lusky s tofu. Nejenom, že si pochutnáte, navíc svému tělu dodáte potřebné bílkoviny, vitamíny i minerální látky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 43.187 Kj

Bílkoviny0.37 g
Sacharidy2.08 g
Tuky0.04 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.02 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.36 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.