Frankfurtská polévka našich babiček recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Párek | 100 g | |
Mléko polotučné | 100 ml | |
Vepřové sádlo | 40 g | |
Cibule | 1 kus |
Postup polévka
Nakrájejte cibuli a na osmahněte ji v hrnci.
Poté k ní přidejte hladkou mouku a ještě jednou krátce osmahněte.
Do hrnce nyní přihoďte i pár špetek sladké mleté papriky.
Směs stále míchejte a postupně do ní přilívejte vývar.
V tomto momentě polévku opepřete a dochuťte vegetou.
Přidejte mléko, nadrobno nakrájené párky a opět vše krátce povařte.
Frankfurtská polévka našich babiček je recept, který je nejenom velmi chutný, navíc i rychlý a opravdu snadný. Frankfurtská polévka by se měla, jak již prozrazuje název, připravovat z frankfurtských párků, ale pochutnáte si, i když zvolíte párky klasické. Polévkou snadno můžete nahradit hlavní jídlo, jelikož dostatečně zasytí. Stejně tak vám doporučujeme vyzkoušet recept na hráškový krém a tradiční gulášovou polévku, obě tyto polévky zasytí stejně efektivně jako ta frankfurtská.
Frankfurtská polévka našich babiček: podrobný recept
Nadrobno si nakrájejte přibližně 40 gramů cibule. V hrnci si rozpalte sádlo, na kterém cibulku dozlatova osmahnete. Poté k ní přidejte hladkou mouku a ještě jednou krátce osmahněte. Do hrnce nyní přihoďte i pár špetek sladké mleté papriky, aby se základ krásně zbarvil.
Směs stále míchejte a postupně do ní přilívejte vývar, aby se vše zředilo. Množství vývaru přidejte podle sebe, jak moc tekutou chcete mít výslednou polévku. V tomto momentě polévku opepřete a dochuťte vegetou. Přidejte 100 mililitrů mléka, 100 gramů nadrobno nakrájených párků a opět vše krátce povařte. A takto máte polévku hotovou.
Na závěr ještě můžete přisypat petrželovou nať. Nejlépe frankfurtská polévka chutná s rohlíkem.
Skvělá je nejenom polévka frankfurtská, ale i hokaido polévka
Polévky jsou pro lidské tělo skvělé v tom, že mu dodají tekutiny i potřebnou stravu. Pokud si navíc připravíte hokaido polévku, dopřejete mu i spoustu vitamínů. Kromě toho dokážou být polévky velmi rozmanité, jako příklad si uveďme hráškový krém, gulášovou polévku či dokonce sladké verze. Běžně se totiž můžete setkat i se sladkými a ještě k tomu studenými polévkami. Mezi ty nejoblíbenější patří borůvková polévka nebo jahodová. Polévky jsou zkrátka senzační po všech směrech.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 234.896 Kj
Bílkoviny | 1.17 g |
Sacharidy | 9.09 g |
Sacharidy z cukrů | 6.06 g |
Tuky | 1.5 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Cholesterol | 0.9 g |
Vláknina | 3 g |
Sodík | 0.02 g |
Vápník | 52 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot