Grilovaný halibut na pomerančích s jarní cibulkou

Ingredience na 1 porci

Olej olivový3 ml
Med včelí (7 g)4 lžičky
Cibule jarní1 kus
Pomeranč50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Máta bylinka10 g
Pomerančová šťáva čerstvá50 ml
Limetková šťáva čerstvá10 ml
Halibut grónský filet100 g

Nejprve si připravíme marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře. Filety v marinádě necháme v chladu alespoň půl hodiny odpočívat a po té jej dáme na rozpálený gril. Grilujeme asi 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme rybu marinádou. Grilovaný filet zdobíme na talíři pomeranči a nakrájenou cibulkou. Podáváme s vícezrnným chlebem, brambory nebo zeleninou.    

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 195.895 Kj

Bílkoviny0.8 g
Sacharidy7.69 g
Sacharidy z cukrů0.19 g
Tuky1.21 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.44 g
Vápník27.02 g
Gi109

Alergeny

  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.