Hlívový guláš
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Hlíva ústřičná | 125 g | |
Olej olivový | 1 ml | |
Chléb žitný (50g) | 1 krajíc | |
Cibule červená | 0.5 kusy | |
Paprika červená | 1 kus | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Kmín | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Majoránka | 1 špetka | |
Zeleninový vývar | 250 ml |
Guláš, který je hotový do hodiny! Recept na hlívový guláš se rychle ujme v celé rodině. Lidé na něj totiž nedají dopustit. Je opravdu rychlý, voňavý a navíc opravdu chutný recept. Hlívový guláš bude jistě chutnat i lidem, kteří houbám obvykle příliš nedají.
Do většího hrnce dejte olej, vsypte cibuli a opékejte zhruba 5 minut doměkka. Přidejte všechno koření a krátce opečte, aby se rozvonělo. Opatrně, paprika má tendenci se připalovat a může také zhořknout, a tak to s opékáním nepřežeňte. Dále přisypte nakrájené houby a krátce je orestujte. Přídejte česnek, zalijte vývarem nebo vodou, osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a vařte asi 15 minut.
Po 15 minutách vaření přidejte dále pokrájené papriky a vařte dalších 15 minut, dokud houby nezměknout. Omáčku zahustěte rozdrobeným chlebem a nechte na mírném plameni provařit tak dlouho, dokud se chléb v omáčce dokonale nevstřebá. Pokud se odvařilo příliš velké množství tekutiny, zřeďte guláš ještě trochou vody.
Z konce vaření přidejte majoránku dle chuti a okořeňte guláš pepřem a solí. Podávejte ideálně s kvalitním žitným kváskovým pečivem.
*Vyzkoušejte také další recepty z hub.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 785.394 Kj
Bílkoviny | 5.24 g |
Sacharidy | 31.45 g |
Tuky | 4.53 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.94 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 7.03 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot