Holandské karbanátky se sýrem recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Mleté vepřové maso | 500 g | |
Sýr eidam 20% tuku | 200 g | |
Vejce | 1 kus | |
Sůl | 2 špetky | |
Pepř | 1 špetka | |
Strouhanka | 250 g |
Postup karbanátek
Mleté maso smíchejte s nastrouhaným sýrem a vejcem.
Přidejte do směsi sůl, pepř a vytvořte tvar karbanátku.
Obalte karbanátky v trojobalu a z obou stran dozlatova osmahněte.
Holandské karbanátky se sýrem jsou skvělým receptem, který je dokonale jednoduchý, a tak ho zvládnou uvařit opravdu všichni. Pro vylepšení chuti karbanátky z mletého masa se sýrem okořeňte ještě nějakými bylinkami. Výbornou volbou je oregano, tymián nebo třeba majoránka. Pokud si chcete vykouzlit dietnější verzi pokrmu, upečte karbanátky se sýrem v troubě. Ideálně holandské karbanátky se sýrem servírujte s vařenými bramborami a přílohovým zeleninovým salátem. Aby vám klouzaly lépe do krku, zkuste si k nim připravit i domácí tatarku.
Holandské karbanátky vs. kapustové karbanátky v troubě
Karbanátky jsou velmi oblíbeným receptem, a tak existuje spousta možností, jak si tuto pochutinu připravit. Vyzkoušet kromě holandských karbanátků se sýrem můžete i kapustové karbanátky v troubě. Právě díky tomu, že se kapustové karbanátky připravují v troubě, nikoliv na pánvi, se jedná o zdravější verzi pokrmu. Stejně tak chutné, jako jsou kapustové karbanátky v troubě, jsou i například brokolicové karbanátky. Obsahují nejenom značnou dávku vitaminů, ale také pomáhají urychlovat metabolismus, a tak budete rychleji spalovat přijaté kalorie.
Další karbanátkový tip: čočkové karbanátky
Pro přípravu karbanátků se dá využít nejenom výše zmíněná zelenina, ale i luštěniny. Oblíbené jsou třeba čočkové karbanátky. Ty obsahují zanedbatelné množství kalorií a navíc se připravují ze špaldové, nikoliv pšeničné mouky. Stejně jako karbanátky z mletého masa se sýrem i čočkové karbanátky si nejvíc vychutnáte v doplnění brambor.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 352.409 Kj
Bílkoviny | 6.78 g |
Sacharidy | 1.26 g |
Tuky | 5.74 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.55 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot