Houbové karbanátky s guacamole
Ingredience na 1 porci
Česnek | 1 stroužek | |
Sýr eidam 20% tuku | 20 g | |
Rajčata cherry | 0.5 hrsti | |
Cibule červená | 0.5 kusy | |
Žampiony čerstvé | 60 g | |
Avokádo čerstvé | 25 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Limetková šťáva čerstvá | 1 ml | |
Koriandr nať | 1 hrst | |
Celozrnný muffin ( 40g) | 1 kus | |
Krůtí maso mleté | 100 g |
V mixéru umixujte houby spolu s cibulí, čerstvým koriandrem a česnekem. Dále přidejte mleté krutí maso, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte, a to ideálně rukama, aby se promísily všechny ingredience.
Tip: když si ruce důkladně navlhčíte studenou vodou, maso se na ně nebude tolik lepit).
Karbanátky ogrilujte z obou stran dozlatova. Mezitím si připravte v míse guacamole. Avokádo (asi 1/4 avokáda/ celé na 4 porce), 1/4 z nakrájené cibule, co zbyla z karbanátků a cherry rajčata. Přidejte nať koriandru, šťávu z limetky a trochu soli a vše důkladně rozmačkejte za pomocí vidličky.
Muffin nebo jiné celozrnné pečivo rozpečte v troubě, poté jej rozkrojte, vložte do něj plátek kvalitního sýru, karbanátek a navrch 2 lžíce avokádového krému.
Karbanátky se skvěle hodí také k vařeným bramborům, bramborové kaši nebo zeleninové obloze.
Recept na tradiční houbové karbanátky
Houbové karbanátky jsou chutnou a zároveň vegetariánskou obměnou tradičního receptu na karbanátky, který obsahuje maso. Základ karbanátků z hub tvoří žampiony, které v obchodě seženete celoročně, a tak si houbové karbanátky můžete připravit kdykoliv. Aby vám lépe klouzaly do krku, udělejte si k nim salát a přidejte uvařené brambory. Tím se postaráte o plnohodnotný obědový pokrm.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 500.12 Kj
Bílkoviny | 4.02 g |
Sacharidy | 18.44 g |
Sacharidy z cukrů | 4.02 g |
Tuky | 1.69 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.03 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 1.1 g |
Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot