Houbové karbanátky s guacamole

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Sýr eidam 20% tuku20 g
Rajčata cherry0.5 hrsti
Cibule červená0.5 kusy
Žampiony čerstvé60 g
Avokádo čerstvé25 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Limetková šťáva čerstvá1 ml
Koriandr nať1 hrst
Celozrnný muffin ( 40g)1 kus
Krůtí maso mleté100 g

V mixéru umixujte houby spolu s cibulí, čerstvým koriandrem a česnekem. Dále přidejte mleté krutí maso, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte, a to ideálně rukama, aby se promísily všechny ingredience.

 

Tip:  když si ruce důkladně navlhčíte studenou vodou, maso se na ně nebude tolik lepit).

 

Karbanátky ogrilujte z obou stran dozlatova. Mezitím si připravte v míse guacamole. Avokádo (asi 1/4 avokáda/ celé na 4 porce), 1/4 z nakrájené cibule, co zbyla z karbanátků a cherry rajčata. Přidejte nať koriandru, šťávu z limetky a trochu soli a vše důkladně rozmačkejte za pomocí vidličky.

 

Muffin nebo jiné celozrnné pečivo rozpečte v troubě, poté jej rozkrojte, vložte do něj plátek kvalitního sýru, karbanátek a navrch 2 lžíce avokádového krému.

 

Karbanátky se skvěle hodí také k vařeným bramborům, bramborové kaši nebo zeleninové obloze.

Recept na tradiční houbové karbanátky

Houbové karbanátky jsou chutnou a zároveň vegetariánskou obměnou tradičního receptu na karbanátky, který obsahuje maso. Základ karbanátků z hub tvoří žampiony, které v obchodě seženete celoročně, a tak si houbové karbanátky můžete připravit kdykoliv. Aby vám lépe klouzaly do krku, udělejte si k nim salát a přidejte uvařené brambory. Tím se postaráte o plnohodnotný obědový pokrm.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 500.12 Kj

Bílkoviny4.02 g
Sacharidy18.44 g
Sacharidy z cukrů4.02 g
Tuky1.69 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.03 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina1.1 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.