Hovězí maso na divoko


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Hovězí zadní80 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citronová kůra čerstvá1 g
Olej řepkový5 ml
Směs kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)250 g
Bobkový list2 kusy
Jalovec5 g
Koření nové1 lžička
Brusinky zavařené10 g

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky, ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji, přidáme zeleninu. Ještě opečeme, podlijeme vodou, přidáme koření (jeden bobkový list a dvě kuličky jalovce, nové koření)a dusíme doměkka. Vyjmeme koření  a šťávu dochutíme brusinkami.

Tip na sušené hovězí maso

Výhodou hovězího masa je zejména to, že obsahuje spoustu zdraví prospěšných bílkovin. Z toho důvodu doporučujeme vyzkoušet i sušené hovězí maso, které se řadí k oblíbeným trvanlivým potravinám. Možné je sušené hovězí maso zakoupit průmyslově vyráběné nebo si jej připravit doma. Kromě hovězího masa je sušené maso neboli jerky vyhledávané i z vepřového či kuřecího masa.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 285.8794 Kj

Bílkoviny1.41 g
Sacharidy11.64 g
Sacharidy z cukrů6.09 g
Tuky1.59 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.07 g
Vláknina3.05 g
Vápník37 g

Alergeny

  • Celer a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.