Hovězí na česneku se špenátem


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Hovězí maso550 g
Olej slunečnicový1 lžíce
Česnek10 stroužků
Hořčice plnotučná15 g
Sůl3 špetky
Cibule2 kusy

Postup hovězí

1

Hovězí přední nakrájejte na menší kousky.

2

Oloupejte, nadrobno nakrájejte cibuli a osmahněte ji na oleji.

3

Po chvilce k cibuli přidejte nakrájené maso a opékejte tak dlouho, dokud se hovězí šťáva zcela nevydusí.

4

Poté přimíchejte plnotučnou hořčici, sůl a celé česnekové stroužky.

5

Vše promíchejte a přilijte tolik vody, aby bylo téměř všechno maso ponořené.

6

Hrnec uzavřete pokličkou a duste do té doby, dokud maso nebude měkké.

7

K závěru přilijte vroucí vodu a vše zahustěte tmavou jíškou.

Hovězí na česneku se špenátem je tradičním zástupcem české kuchyně. Hovězí kostky na česneku se obvykle servírují s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Dobrou kombinaci však tvoří i s těstovinami. Pro získání co nejlepší možné chuti používejte pro hovězí kostky česnek z české produkce. Kromě hovězího masa můžete zcela bez problémů zvolit vepřovou variantu.

Hovězí na česneku vs. hovězí pečeně po cikánsku

Základ obou pokrmů tvoří hovězí maso a zároveň je k oběma jídlům vhodnou přílohou knedlík. Hovězí pečeně po cikánsku je o něco náročnější na přípravu a obsahuje větší množství surovin. Stejně jako hovězí maso na česneku je ale naprosto výtečná. Pro hovězí pečeni po cikánsku vybírejte kvalitní maso. Sladkou mletou papriku můžete zaměnit za pálivou verzi, pokud máte rádi pikantnější pokrmy. Česnek s pálivou paprikou mají navíc pozitivní vliv na odbourávání přebytečných tukových zásob.

Další česnekový tip: rychlá česnečka

Jedním z nejoblíbenějších a tedy nejčastěji připravovaných receptů z česneku je česnečka. Rychlá česnečka je o to lepší, protože vám ušetří čas strávený u plotny. Rychlá česnečka se dá připravit hned na několik možných způsobů. Přidat si do polévky můžete například brambory, sladkou papriku nebo tavený sýr s bobkovým listem. Všechny druhy jsou skvělým bojovníkem proti ranní kocovině i chutným česnekovým pokrmem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 479.31 Kj

Bílkoviny1.58 g
Sacharidy10.33 g
Sacharidy z cukrů6.05 g
Tuky0.4 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.01 g
Sodík0.01 g
Vápník37.01 g

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.