Hrníčková jablečná bábovka

Ingredience na 1 porci

Jablko250 g
Mouka hladká200 g
Cukr bílý40 g
Vanilkový cukr1 balení
Kypřící prášek do pečiva12 g
Olej řepkový115 ml
Vejce3 kusy
Skořice3 g

Postup bábovka

1

Jablka si smíchejte s moukou, kypřicím práškem do pečiva, skořicí, vanilkovým cukrem i cukrem krupice.

2

Do směsi přidejte také vaječné žloutky, olej, případně trochu mléka, jestliže jablka nejsou dostatečně šťavnatá.

3

Jako poslední po částech přimíchejte ušlehaný sníh z bílků a výslednou směs přelijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.

4

Upečte ve vyhřáté troubě a těsně před konzumací bábovku posypejte moučkovým cukrem.

Jablečná bábovka je oblíbená hned ze tří důvodů. Prvním důvodem, proč si jablková bábovka získala mnoho gurmánských srdcí, je její rychlá příprava. S tím se pojí snadné odměřování surovin, jelikož jsme vám vše přepočítali jak na gramy, tak na hrnky. Třetím aspektem je její výjimečně dobrá a vláčná chuť ještě několik dní po upečení.

Jablečná bábovka: přepočet ingrediencí na hrnky

Abyste měli pečení co nejsnazší, přepočítali jsme vám potřebné ingredience i v poměru na hrnky či lžičky. Jedná se o hrnek o objemu 250 mililitrů, tedy klasická velikost, kterou má určitě každý doma.

  • 1,5 hrnku nastrouhaných jablek
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 0,5 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička skořice

Další hrníčková bábovka: výborná tvarohová bábovka

Odvažování potřebných ingrediencí pomocí hrnečků je časově velmi úsporné. Rádi bychom vám proto kromě bábovky z jablek doporučili i recept na výbornou tvarohovou bábovku. Samozřejmostí je nejenom přepočet na hrnky, ale opět i výjimečně dobrá chuť. Ve zdravé tvarohové bábovce je navíc přidaný i protein, který je vhodný pro budování svalové hmoty. Navíc je výborná tvarohová bábovka vláčná ještě několik dní po upečení. Stejně na tom je i bábovka s jablky.

Bábovka s jablky vs. drobenkový koláč s jablky

Oba tyto recepty, jak jablečná bábovka, tak i drobenkový koláč s jablky, zahrnují mezi své hlavní ingredience jedno z nejkonzumovanějších ovocí, jablka. K přípravě drobenkového koláče však budete potřebovat váhu, hrníčky vám nepostačí. Jinak se jedná o lehce stravitelný dezert, který máte připravený během chvíle a zvládne ho opravdu každý. Doporučujeme vám proto upéct hrníčkovou bábovku z jablek i drobenkový koláč s jablky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 410.0453 Kj

Bílkoviny6.35 g
Sacharidy3.33 g
Sacharidy z cukrů20.94 g
Tuky6.46 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.63 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.41 g
Sodík0.28 g
Vápník0.03 g
Gi38

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.