Hrníčková pudinková bábovka
Ingredience na 1 porci
Vejce | 4 kusy | |
Vanilkový pudink | 4 balení | |
Olej řepkový | 230 ml | |
Cukr moučka | 170 g | |
Vanilkový cukr | 1 balení | |
Kypřící prášek do pečiva | 6 g |
Postup bábovka
Žloutky utřete s cukrem moučka.
K utřeným žloutkům přidejte olej a znovu utřete.
Přidejte pudinkový prášek s práškem do pečiva a na závěr sníh z bílků.
Umíchanou směs nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 25 minut.
Pudinková bábovka je oblíbeným receptem pro svoji výtečnou chuť, rychlost a jednoduchost přípravy. Bábovka s pudinkem se v tomto receptu připravuje z vanilkového, vyzkoušet však můžete i čokoládový. Další čokoládovou možností je to, že hrníčkovou bábovku s pudinkem zahalíte do čokoládové polevy. Pokud máte malé bábovkové formy, velmi krásně vypadá, upečete-li několik malých bábovek s pudinkem. Vyzkoušet také doporučujeme bábovku z Hery, která je příjemně vláčná. A navíc je bábovka z Hery velmi snadná na přípravu.
Hrníčková pudinková bábovka: přepočet ingrediencí
Tato hrníčková pudinková bábovka je na přípravu velmi rychlá i z toho důvodu, že jsme vám potřebné ingredience přepočítali na hrnky. Samozřejmě si je však můžete i klasicky odvážit pomocí váhy.
- 4 vejce
- 4 vanilkové pudinky
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek cukru moučka
- sáček vanilkového cukru
- půl pytlíčku prášku do pečiva
Další bábovkový tip: bábovka z jogurtu
Bábovky se řadí mezi tradiční české dezerty, které zkrátka nezklamou. Jedním z dalších receptů je bábovka z jogurtu, jejíž hlavní předností je to, že je vláčná ještě několik dní po upečení. Pro upečení bábovky z jogurtu můžete využít buď selský jogurt nebo řecký. Těsně před konzumací si jogurtovou bábovku posypejte cukrem moučka. Nejenom, že tím získáte o chlup lepší chuť, bábovka ale také vypadá mnohem lépe.
K obědu domácí sekaná
Vymýšlet, co připravit k obědu či dezertu je občas poměrně náročné. Abychom vám toto rozhodování usnadnili, přinášíme vám recept na domácí sekanou. Sice se nejedná o zrovna snadný pokrm, ale výsledek bude stát za to. Základ domácí sekané tvoří hovězí a vepřové mleté maso. Domácí sekaná chutná nejlépe s vařeným bramborem. A jako dezert si nezapomeňte připravit hrníčkovou bábovku s pudinkem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 952.9463 Kj
Bílkoviny | 6.42 g |
Sacharidy | 35.99 g |
Sacharidy z cukrů | 19.92 g |
Tuky | 6.43 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.62 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.02 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot