Jarní bramborový salátek

Ingredience na 1 porci

Brambory se slupkou120 g
Olej olivový extra panenský50 ml
Cibule jarní0.5 kusy
Pažitka5 hrstí
Polníček100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Ocet1 ml
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Šunka nejvyšší jakosti 92% masa25 g
Hořčice hrubozrnná2 lžičky

Polníček důkladně očistěte a omyjte. Nechte okapat. Brambůrky uvařte ve slupce ( kdo má rád nemusí loupat), oloupejte a nakrájejte na kolečka. Poté osolte a opepřete. Na rozpálené nepřilnavé pánvi si opečte na nudličky pokrájenou šunku. Připravte si dresing. Namarinujete jím brambory, aby byly všechny dresinkem pěkně obalené, posypete jarní cibulkou nakrájenou na jemná kolečka a posekanou pažitkou. Přidejte část opečené šunky a promíchejte. Navrch dejte polníček, který zakápnete také dresinkem a posypete zbytkem šunky.

Ingredience na dresing:

Všechny ingredience vyšlehejte metličkou. Dresing musíte dělat pocitově a dle vaši chuti. Jelikož recept je původně pro 4 porce není snadné vydělit 1/2 polévkové lžíce tak aby jste snadno odměřili 1/8 lžíce. Proto použijte jako základ olej a zbytek dochucujte postupně po malých kapkách.

ocet

olivový olej

hrubozrnná hořčice

citronová šťáva

sůl, pepř

 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 178.162 Kj

Bílkoviny1.9 g
Sacharidy2.64 g
Sacharidy z cukrů0.42 g
Tuky2.39 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.61 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina0.53 g
Sodík0.01 g
Vápník27 g

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.