Jarní bramborový salátek
Ingredience na 1 porci
Brambory se slupkou | 120 g | |
Olej olivový extra panenský | 50 ml | |
Cibule jarní | 0.5 kusy | |
Pažitka | 5 hrstí | |
Polníček | 100 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Ocet | 1 ml | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Šunka nejvyšší jakosti 92% masa | 25 g | |
Hořčice hrubozrnná | 2 lžičky |
Polníček důkladně očistěte a omyjte. Nechte okapat. Brambůrky uvařte ve slupce ( kdo má rád nemusí loupat), oloupejte a nakrájejte na kolečka. Poté osolte a opepřete. Na rozpálené nepřilnavé pánvi si opečte na nudličky pokrájenou šunku. Připravte si dresing. Namarinujete jím brambory, aby byly všechny dresinkem pěkně obalené, posypete jarní cibulkou nakrájenou na jemná kolečka a posekanou pažitkou. Přidejte část opečené šunky a promíchejte. Navrch dejte polníček, který zakápnete také dresinkem a posypete zbytkem šunky.
Ingredience na dresing:
Všechny ingredience vyšlehejte metličkou. Dresing musíte dělat pocitově a dle vaši chuti. Jelikož recept je původně pro 4 porce není snadné vydělit 1/2 polévkové lžíce tak aby jste snadno odměřili 1/8 lžíce. Proto použijte jako základ olej a zbytek dochucujte postupně po malých kapkách.
ocet
olivový olej
hrubozrnná hořčice
citronová šťáva
sůl, pepř
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 178.162 Kj
Bílkoviny | 1.9 g |
Sacharidy | 2.64 g |
Sacharidy z cukrů | 0.42 g |
Tuky | 2.39 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.61 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Vláknina | 0.53 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápník | 27 g |
Alergeny
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot