Jarní salát s rýží

Ingredience na 1 porci

Salát ledový200 g
Rýže vařená120 g
Červená řepa50 g
Cibule jarní1 kus
Smetana zakysaná100 g
Šmakoun přírodní aroma (100g)1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka

Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Řepu si předvaříme a nastrouháme. Spojíme všechny ingredience se zakysanou smetanou a nakrájeným šmakounem. Podáváme s rýží. 

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena. 

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 335.967 Kj

Bílkoviny14.55 g
Sacharidy3.98 g
Sacharidy z cukrů0.05 g
Tuky0.27 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.12 g
Vláknina2.82 g
Vápník27 g
Gi0.3

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.