Játrové knedlíčky do polévky recept
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Kuřecí játra | 100 g | |
Vejce | 1 kus | |
Pepř | 2 špetky | |
Sůl | 2 špetky | |
Strouhanka | 100 g | |
Česnek | 1 stroužek | |
Majoránka | 5 špetek |
Postup knedlíčky
Játra odžilkujte a rozmixujte je v mixéru.
K rozmixovaným játrům přidejte vejce, utřený česnek a koření.
Znovu promixujte a následně přelijte do mísy.
Do mísy vsypejte i strouhanku a mokrou rukou ze směsi tvarujte knedlíčky.
Zavářejte je v horké polévce.
Játrové knedlíčky jsou skvělým receptem pro různé polévky. Nejčastěji se játrový knedlíček přidává do kuřecího či zeleninového vývaru. Přidáním játrových knedlíčků do polévky vytvoříte plnohodnotnější pokrm, který vás kvalitněji zasytí. Stejně tak funguje i kapání do polévky nebo celestýnské nudle. Játrová zavářka se dá připravit buď z kuřecích nebo vepřových jater. Kuřecí játra jsou zdravější variantou, neobsahují tolik kalorií.
Játrové knedlíčky a kuřecí vývar v tlakovém hrnci
Vykouzlit si k játrovým knedlíčkům kvalitní kuřecí vývar v tlakovém hrnci určitě není na škodu. Tajemství dobrého kuřecího vývaru se ukrývá ve volbě ingrediencí. Důležité je zvolit maso s kostmi, ty jsou totiž zdrojem požadované chuti. Sůl ani jiné druhy koření do vývaru nesypejte během vaření, výsledná chuť je totiž vždy jiná. Proto je lepší, dochutíte-li polévku až ve finále. Aby byl kuřecí vývar v tlakovém hrnci ještě dokonalejší, připravte si k němu právě játrový knedlíček. Kromě něj doporučujeme vyzkoušet domácí vegetu bez soli, která vývaru dodá výraznější chuť.
Játrová zavářka vs. kapání do polévky
Již výše jsme se zmínili, že další možností, jak u polévky zajistit, aby vás dostatečně zasytila, je přidat do ní kapání do polévky. Kapání je název pro malé hrudky těsta, které se zavaří v okamžiku, kdy je prolisujete do horké tekutiny. Vzhledem kapání do polévky připomíná oblíbené halušky. Stejně jako játrová zavářka i kapání se velmi dobře hodí k vývarům.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 383.432 Kj
Bílkoviny | 6.81 g |
Sacharidy | 2.5 g |
Tuky | 5.5 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.56 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 5.2 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.18 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot