Jednoduchý salát s hroznovým vínem, nivou a ořechy

Ingredience na 1 porci

Hořčice plnotučná10 g
Olej olivový extra panenský5 ml
Salát ledový100 g
Víno hroznové1 hrst
Ořechy vlašské0.5 hrsti
Rukola1 hrst
Sýr plísňový niva50 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka

Saláty natrháme. Hroznové víno pokrájíme na čtvrtky a zbavíme jej peciček. Nivu nakrájíme na menší kostičky, ořechy nasekáme. Smícháme všechny ingredience se zálivkou, kterou připravíme z hořčice, olivového oleje, pepře a soli.     

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 444.831 Kj

Bílkoviny2.67 g
Sacharidy6.37 g
Sacharidy z cukrů0.07 g
Tuky7.42 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.75 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina1.41 g
Sodík0.01 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Hořčice a výrobky z ní
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.