Kapání do polévky recept
Ingredience na 1 porci
Mléko polotučné | 10 ml | |
Vejce | 1 kus | |
Mouka hladká | 65 g |
Postup kapání
Všechny suroviny si vložte do misky a společně pomocí vidličky důkladně promíchejte.
Následně si vezměte cedník s velkými otvory, těstíčko do něj vložte a přes díry ho stírejte do polévky.
Rovnou těsto nechejte padat do polévky, tím se totiž zavaří.
Kapání do polévky je jednou z možností, jak zajistit, aby vás polévka co nejvíce zasytila. Princip je zcela jednoduchý, do teplé tekutiny se skrze cedník lisuje těsto, které se při kontaktu s polévkou takzvaně zavaří. Z toho důvodu se pro kapání do polévky používá i název zavářka do polévky. Výsledkem jsou malé hrudky těsta, které připomínají halušky.
Výborně se zavářka do polévky hodí do vývaru z kuřecího masa nebo zeleniny. Další možností, jak docílit toho, aby polévka dostatečně zasytila, jsou noky do polévky, játrové knedlíčky nebo například krutony.
Kuřecí vývar v tlakovém hrnci k receptu na kapání do polévky
Jak jsme již zmínili výše, kapání se skvěle hodí do různých druhů vývarových polévek. Jednou z možností, kterou si k zavářce tedy můžete připravit, je kuřecí vývar v tlakovém hrnci. V čem se ukrývá výhoda tlakového hrnce? Vaření kuřecího vývaru se v něm výrazně urychlí. K přípravě kuřecího vývaru v tlakovém hrnci budete potřebovat kuřecí křídla, vodu, kořenovou zeleninu a cibuli. Na závěr si samozřejmě do polévky nezapomeňte připravit zavářku.
Zeleninová polévka s kapáním
Dalším tipem, k čemu si zavářku zhotovit, je zeleninová polévka s kapáním. Postup na tvorbu zeleninové polévky s kapáním je velmi jednoduchý a příprava není časově náročná. Aby vás polévka zasytila o to více, přidávají se do ní i brambory. O příjemné aroma se postarají použité bylinky s kořením.
Játrové knedlíčky vs. kapání do polévky
Játrové knedlíčky jsou skvělým receptem pro různé polévky. Nejčastěji se játrový knedlíček přidává do kuřecího či zeleninového vývaru. Přidáním játrových knedlíčků do polévky vytvoříte plnohodnotnější pokrm, který vás kvalitněji zasytí. Stejně tak funguje i právě kapání do polévky nebo celestýnské nudle. Játrová zavářka se dá připravit buď z kuřecích nebo vepřových jater. Kuřecí játra jsou zdravější variantou, neobsahují tolik kalorií.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 336.567 Kj
Bílkoviny | 6.33 g |
Sacharidy | 1.25 g |
Sacharidy z cukrů | 0.07 g |
Tuky | 5.47 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.56 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.03 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.03 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot