Surimi neboli Krabí tyčinky recept

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Krabí tyčinky | 250 g | |
Majonéza | 120 ml | |
Hořčice dijonská | 5 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka |
Pomazánka z krabích tyčinek recept
Nakrájejte krabí tyčinky na menší kousky.
V míse smíchejte krabí tyčinky s majonézou, dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, solí a černým pepřem.
Důkladně promíchejte všechny ingredience, aby se dobře spojily.
Hotovou krabí pomazánku můžete podávat na chlebu, jako součást oběda nebo večeře.
Krabí tyčinky neboli surimi tyčinky si získaly srdce gurmánů po celém světě a staly se neodmyslitelnou součástí restaurací i rodinných stolů. Přidávat se mohou do různorodých pokrmů, mimo jiné do populárního sushi. Podívejme se na jejich historii, výrobu a co činí surimi tyčinky recept tak oblíbeným pokrmem.
Historie krabích tyčinek
I když by se mohlo zdát, že jsou tyčinky tradičním pokrmem s dlouhou historií, opak je pravdou. Ve skutečnosti se začaly objevovat až ve 20. století. V roce 1974 přišel japonský rybář s inovativní myšlenkou, jak efektivně využít maso ze zbytků ryb. Zpočátku se říkalo, že vyrobil surimi tyčinky proto, aby uspokojil své zaměstnance, ale brzy se tato pochoutka stala populární nejen v Japonsku, ale i v celosvětovém měřítku, obdobně jako matcha, pro změnu tradiční japonský nápoj.
Z čeho jsou krabí tyčinky?
Odpověď na otázku: „Z čeho jsou krabí tyčinky“ možná spoustu lidí překvapí. Složení krabích tyčinek je masová pasta získaná z různých druhů ryb, nikoliv krabů, název krabí tyčinky je tak trochu zavádějící. Rybí maso je zpracované a smíchané s různými přísadami, které dodávají receptu na surimi tyčinky jejich charakteristickou chuť a konzistenci. Proces začíná tím, že se ryby rozmělní na jemnou pastu. Poté se přidá směs různých koření a dochucovadel, která propůjčují receptu na krabí tyčinky specifickou chuť. Nejčastěji se používá sůl, cukr, octová esence a hořčice. Tato směs se pak pečlivě promíchá a zpracuje.
Využití surimi tyčinek
Recepty z krabích tyčinek mají jemnou a lahodnou chuť, která je oblíbená u lidí různých věkových skupin. Můžete krabí tyčinky na pánvi konzumovat samotné jako lehkou svačinku nebo je použít jako ingredienci do salátů, sushi nebo do různých pokrmů s těstovinami. Surimi tyčinky recept se stal oblíbeným jídlem pro milovníky mořských plodů, kteří hledají rychlou a jednoduchou možnost občerstvení. Díky své všestrannosti a příjemné chuti se recept na krabí tyčinky stal nezbytnou součástí jídelníčku mnoha restaurací i domácností.
Ať už si surimi tyčinky vychutnáte samostatně nebo je začleníte do svých oblíbených receptů z krabích tyčinek, určitě vás ohromí svojí nezaměnitelnou chutí.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 40.147 Kj
Bílkoviny | 0.17 g |
Sacharidy | 0.15 g |
Sacharidy z cukrů | 0.03 g |
Tuky | 0.85 g |
Cholesterol | 0.13 g |
Sodík | 0.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot