Krevety na špízu s citronem

Ingredience na 1 porci

Olej olivový3 ml
Pomeranč150 g
Zázvor kořen čerstvý5 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Krevety střední170 g

Napíchejte na špíz krevety. V malé misce smíchejte kůru a šťávu z pomeranče a šťávu z citronu, zázvor a olivový olej.  K potření každé krevety použijte štětec. Položte krevety na rozpálený gril a restujte 2 minuty z jedné strany, poté otočte a restujte další 2 minuty. Nakonec ještě jednou špíz otočte a pečte poslední 2 minuty. Podáváme samotné či s brambory, zeleninou nebo pečivem.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 49.147 Kj

Bílkoviny0.24 g
Sacharidy0.28 g
Sacharidy z cukrů0.07 g
Tuky1.02 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.05 g
Sodík0.13 g
Gi44

Alergeny

  • Korýši a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.