Krevety na špízu s citronem
Ingredience na 1 porci
Olej olivový | 3 ml | |
Pomeranč | 150 g | |
Zázvor kořen čerstvý | 5 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Krevety střední | 170 g |
Napíchejte na špíz krevety. V malé misce smíchejte kůru a šťávu z pomeranče a šťávu z citronu, zázvor a olivový olej. K potření každé krevety použijte štětec. Položte krevety na rozpálený gril a restujte 2 minuty z jedné strany, poté otočte a restujte další 2 minuty. Nakonec ještě jednou špíz otočte a pečte poslední 2 minuty. Podáváme samotné či s brambory, zeleninou nebo pečivem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 49.147 Kj
Bílkoviny | 0.24 g |
Sacharidy | 0.28 g |
Sacharidy z cukrů | 0.07 g |
Tuky | 1.02 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
Vláknina | 0.05 g |
Sodík | 0.13 g |
Gi | 44 |
Alergeny
- Korýši a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot