Krůtí zapečené s mrkví
Ingredience na 1 porci
Mrkev | 1 kus | |
Mléko polotučné | 60 ml | |
Brambory | 120 g | |
Olej olivový extra panenský | 1 ml | |
Vejce | 1 kus | |
Sýr eidam 30% tuku | 30 g | |
Tymián | 10 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Maso krůtí | 150 g |
Maso nakrájíme na nudličky o opečeme v pánvi. Brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu smíchejte s masem. Osolte, opepřete a přidejte tymián. Vše rovnoměrně naneste do zapékací mísy. Sýr a vejce rozšlehejte s mlékem a přelijte jím směs. Pečte v předehřáté troubě po dobu 45 minut na 200°C.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 520.646 Kj
Bílkoviny | 7.72 g |
Sacharidy | 7.72 g |
Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
Tuky | 6.78 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.16 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 4.01 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápník | 0.2 g |
Gi | 0.15 |
Alergeny
- Mléko a výrobky z něj
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot