Krůtí zapečené s mrkví

Ingredience na 1 porci

Mrkev1 kus
Mléko polotučné60 ml
Brambory120 g
Olej olivový extra panenský1 ml
Vejce1 kus
Sýr eidam 30% tuku30 g
Tymián10 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Maso krůtí150 g

Maso nakrájíme na nudličky o opečeme v pánvi. Brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Zeleninu smíchejte s masem. Osolte, opepřete a přidejte tymián. Vše rovnoměrně naneste do zapékací mísy. Sýr a vejce rozšlehejte s mlékem a přelijte jím směs. Pečte v předehřáté troubě po dobu 45 minut na 200°C.  

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 520.646 Kj

Bílkoviny7.72 g
Sacharidy7.72 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky6.78 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.16 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina4.01 g
Sodík0.07 g
Vápník0.2 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.