Kuře na paprice aneb recept na kuřecí na smetaně za 30 minut
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Cibule | 1 kus | |
Kuřecí prsa (restovaná) | 120 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Koření paprika mletá | 1 špetka | |
Smetana sojová | 50 ml |
Postup kuře na paprice
Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky, osolte je, opepřete a přidejte sladkou papriku.
Nakrájejte si cibuli, osmahněte ji na rozpálené pánvi.
Přidejte k cibuli maso a zprudka krátce orestujte.
Poté přilijte smetanu a cca 5 minut povařte.
Dochuťte výsledný pokrm kořením a podávejte s jakoukoliv přílohou.
U tak tradičního jídla, jako je kuře na paprice, může recept ovlivnit, zda se stane vaším oblíbeným. Existuje způsob, jak uvařit luxusní kuře na paprice pro děti i dospělé. Proto vám přinášíme recept na kuřecí na paprice jinak, než jak ho znáte ze školních jídelen. Hlavní suroviny tvoří kuřecí prsa, paprika (mletá, sladká) a cibule. Pochutnáte si, jako by vám vařil kuřecí na paprice Pohlreich.
Kuřecí na paprice se připravuje s podobnými surovinami jako pokrm s názvem Paprikáš. Kuřecí paprikáš je jídlo původem z Maďarska, jehož základem je maso. Paprikáš se podobá perkeltu a obsahuje méně vody než bramborový guláš. Na paprikáš recept však nenajdete pouze z kuřete, může být připraven jak z hovězího, telecího, jehněčího nebo vepřového masa, tak třeba z králíka či ryby, případně z jejich směsi.
Osvědčená rada na kuřecí na paprice
Příprava tohoto pokrmu je rychlá a jednoduchá, ušetřený čas proto věnujte pečlivému výběru ingrediencí. Především kuřecí prsa by měla být kvalitní, tvoří totiž velkou část celého receptu na kuře na paprice.
Podrobný recept na luxusní kuře na smetaně za 30 minut
A teď k samotnému receptu na kuře na smetaně za 30 minut. Nejprve si kuřecí prsa pokrájejte na kostičky, osolte je, opepřete a přidejte sladkou papriku. Nakrájejte si cibuli, kterou osmahněte na rozpálené pánvi, přidejte k ní maso a zprudka krátce orestujte. Poté přilijte jakoukoliv rostlinou smetanu (nejvhodnější je sójová smetana) a cca 5 minut povařte.
Dochuťte výsledný pokrm kořením a podávejte s rýží, bulgurem, celozrnnými těstovinami nebo celozrnným knedlíkem. Kuře na paprice může vhodně doplnit i kvalitní pečivo.
Alternativa kuřecího na smetaně
Ačkoliv již z názvu je zřejmé, že jednou z hlavních ingrediencí v tomto receptu je smetana. Recept na poctivou klasiku překvapivě existuje i bez smetany. Vyzkoušejte tedy i kuře na paprice bez smetany a sami se rozhodněte, která alternativa vám chutná více.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 211.532 Kj
Bílkoviny | 1.28 g |
Sacharidy | 9.02 g |
Sacharidy z cukrů | 6.01 g |
Tuky | 0.45 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.02 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.15 g |
Vláknina | 3 g |
Vápník | 37 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot