Kuřecí maso s bramborem
Ingredience na 1 porci
Brambory | 200 g | |
Kuřecí prsa (restovaná) | 120 g | |
Sůl | 1 špetka | |
Rajčata | 2 kusy | |
Olej slunečnicový | 1 lžíce |
Kuřecí prsní řízek omyjeme, nasolíme a naklepeme na tenký plátek. Poté jej osmažíme na troše oleje. Brambory nakrájíme na plátky osolíme a vložíme na plech, pečeme na 180°C po dobu 60 min. Rajčata opláchneme a vytvoříme mini přílohu.
Tip na přílohu: recept na ledový salát
Ledový salát je recept na osvěžující přílohu, která se skvěle hodí například ke grilovaným masům nebo právě ke kuřecí masu s bramborem. Těsně před konzumací vám doporučujeme salát z ledového salátu uchovávat v lednici, příjemně vás pak osvěží. Příprava ledového salátu je opravdu primitivní, rychlá a postačí vám pouze hrstka ingrediencí. Nebojte se s tímto základním receptem experimentovat a přimíchat si navíc nějaké další ingredience. Ať už si salát z ledového salátu doplníte zeleninou, masem nebo slunečnicovými semínky, stále se bude jednat o skvělé jídlo.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 356.662 Kj
Bílkoviny | 1.24 g |
Sacharidy | 4.2 g |
Sacharidy z cukrů | 0.01 g |
Tuky | 0.26 g |
Vláknina | 2.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot