Kuřecí prsa zapékaná s brambory

Ingredience na 1 porci

Brambory160 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Smetana 12%30 g
Koření provensálské1 špetka
Kuřecí maso pečené100 g

Brambory si oloupeme a nakrájíme na stejně silné plátky. Zapékací mísu si vymažeme trochou oleje a naskládáme první vrstvu brambor, osolíme, opepříme a dáme na plátky nakrájené, ochucené  kuřecí maso. Poté maso zaskládáme druhou vrstvou brambor, opět osolíme a opepříme a na závěr zalijeme smetanou. Zapékáme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 ti minut.   

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 26.1818 Kj

Bílkoviny0.44 g
Sacharidy0.69 g
Sacharidy z cukrů0.36 g
Tuky0.27 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.12 g
Cholesterol0.01 g
Vláknina0.22 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.