Kuřecí směs s citronovým kuskusem

Ingredience na 1 porci

Bazalka čerstvá1 hrst
Kuřecí prsa (restovaná)100 g
Med včelí (7 g)3 lžičky
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín4 špetky
Zelené fazolky50 g
Skořice4 g
Rajčata2 kusy
Citrónová šťáva čerstvá20 g
Kuřecí vývar40 ml
Olej kokosový5 ml
Kuskus celozrnný60 g

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek – fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě jeho celozrnnou variantu nebo ho alespoň doplnit dostatečným množstvím zeleniny.

 

Kuskus připravte dle návodu na obalu, pouze přidejte citrónovou šťávu (ze čtvrtky citronu) a trochu soli.

 

Kuřecí maso si nakrájejte na drobnější nudličky, osolte, opepřete a obalte v medu. Rozpalte si pánev, poté do ní dejte rozehřát trochu oleje (vhodného ke smažení) a po chvíli přidejte kuřecí nudličky.

 

Maso opékejte cca 5-8 minut. Dále přidejte fazolky, rajčata, kmín, šťávu z druhé čtvrtky citronu, vývar a skořici.

 

Přiveďte k varu a povařte dokud fazolky nezměknou – přibližně 8 minut. Následně vše promíchetje, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 322.073 Kj

Bílkoviny1.65 g
Sacharidy10.82 g
Tuky1.41 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.9 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Cholesterol0.04 g
Vláknina2.53 g
Vápník0.02 g
Gi65

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.