Kuřecí směs s citronovým kuskusem
Ingredience na 1 porci
Bazalka čerstvá | 1 hrst | |
Kuřecí prsa (restovaná) | 100 g | |
Med včelí (7 g) | 3 lžičky | |
Sůl | 1 špetka | |
Pepř | 1 špetka | |
Kmín | 4 špetky | |
Zelené fazolky | 50 g | |
Skořice | 4 g | |
Rajčata | 2 kusy | |
Citrónová šťáva čerstvá | 20 g | |
Kuřecí vývar | 40 ml | |
Olej kokosový | 5 ml | |
Kuskus celozrnný | 60 g |
Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek – fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě jeho celozrnnou variantu nebo ho alespoň doplnit dostatečným množstvím zeleniny.
Kuskus připravte dle návodu na obalu, pouze přidejte citrónovou šťávu (ze čtvrtky citronu) a trochu soli.
Kuřecí maso si nakrájejte na drobnější nudličky, osolte, opepřete a obalte v medu. Rozpalte si pánev, poté do ní dejte rozehřát trochu oleje (vhodného ke smažení) a po chvíli přidejte kuřecí nudličky.
Maso opékejte cca 5-8 minut. Dále přidejte fazolky, rajčata, kmín, šťávu z druhé čtvrtky citronu, vývar a skořici.
Přiveďte k varu a povařte dokud fazolky nezměknou – přibližně 8 minut. Následně vše promíchetje, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 322.073 Kj
Bílkoviny | 1.65 g |
Sacharidy | 10.82 g |
Tuky | 1.41 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
Cholesterol | 0.04 g |
Vláknina | 2.53 g |
Vápník | 0.02 g |
Gi | 65 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot