Kuskus na sladko s granátovým jablkem

Ingredience na 1 porci
Med včelí (7 g) | 1 lžička | |
Sůl | 1 špetka | |
Skořice | 1 g | |
Mléko mandlové | 120 ml | |
Jablko granátové | 200 g | |
Kuskus celozrnný | 100 g | |
Vanilkový lusk | 0.5 kusy |
Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek – fosfor, železo, vápník, hořčík nebo zinek. Klasický kuskus, který není celozrnný, obsahuje těchto látek méně a i množství vlákniny je nižší, proto doporučujeme volit právě celozrnný kuskus.
Další výhodou kuskusu je to, že jde použít jak slaných, tak sladkých receptů!
Kuskus zalijte horkým mlékem a nechte cca 5-10 nabobtnat.
Poté oslaďte včelím medem, přidejte kapku vanilkového extraktu a špetku soli – dobře vše promíchetje. Sůl dodá sladkým receptům ten pravý šmrnc, ale nesmí vám ujet ruka!
Tip! Vyzkoušejte také kuskus na sladko s banánem, který opět poslouží jako chutná snídaně či svačina.
Kuskus naservírujte do misky nebo hlubokého talíře, přidejte dobře „vydloubané“ granátové jablko – kdyby na něm byly zbytky slupky, mohlo by být hořké. Posypte skořicí a můžete podávat.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 121.662 Kj
Bílkoviny | 0.11 g |
Sacharidy | 6.93 g |
Sacharidy z cukrů | 0.19 g |
Tuky | 0.05 g |
Vláknina | 0.4 g |
Vápník | 0.02 g |
Gi | 65 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot