Květák s chilli a rozmarýnem

Ingredience na 1 porci

Česnek2 stroužky
Květák300 g
Chilli paprička1 kus
Sůl1 špetka
Mléko kokosové200 ml
Rozmarýn5 g
Rajčatový protlak60 g
Olej kokosový5 ml

Květák obsahuje významné množství vitamínů, zejména vitamín C, a minerálních látek, tudíž je rozhodně dobré zařadit ho do běžného jídelníčku. Velmi oblíbený je v bezmasých indických pokrmech, a proto vám jistě zachutná i v tomto receptu.

 

Květák si nejdříve rozdělte na menší růžičky a důkladně je umyjte.

Poté si na jemno nasekejte jednu chilli papričku a čerstvý rozmarýn. Oloupaný česnek utřete. Chilli, česnek a rozmarýn pak smíchejte s rajčatovým protlakem.

 

Do pánve dejte lžičku kokosového oleje, který nechte rozpálit, poté přidejte utřený česnek, který ale restujte maximálně půl minuty. Do pánve nasypte květák a opékejte na středním plameni přibližně 20 minut.

 

Na květák vlijte rajčatový protlak smíchaný s chilli, rozmarýnem a česnekem. Vše společně poduste 5 minut a nakonec zalijte kokosovým mlékem a nechte dalších 5 minut společně podusit, aby se prolnuly všechny chutě. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 79.1335 Kj

Bílkoviny0.41 g
Sacharidy1.84 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky1.09 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.93 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.21 g
Vláknina0.05 g
Vápník0.01 g
Gi0.15

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.