Kyselá houbová polévka

Ingredience na 1 porci

Brambory bez slupky150 g
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Sůl1 špetka
Kmín2 špetky
Ocet5 ml
Houby čerstvé100 g
Kopr10 g
Olej řepkový3 ml
Jogurt řecký bílý 0 % tuku70 g

Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kousky. Očištěné a nakrájené houby na tenčí plátky orestujeme dozlatova na nepřilnavé pánvi, zalijeme vodou, přidáme brambory, okořeníme, osolíme a vaříme doměkka. Brambory poté v polévce rozšťoucháme. Polévku zahustíme jogurtem, zakápneme octem a ochutíme koprem. Zvlášť si uvaříme vejce na tvrdo, studené ho rozkrájíme na kostičky a dáme na dno talíře a zalijeme polévkou. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 417.736 Kj

Bílkoviny6.45 g
Sacharidy0.97 g
Sacharidy z cukrů0.08 g
Tuky6.3 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.73 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.04 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.