Ledový salát recept

Ingredience na 1 porci

Salát ledový450 g
Voda čistá0.5 litry
Ocet40 ml
Cukr bílý30 g
Sůl1 špetka
Olej olivový10 ml

Ledový salát recept

1

Jednu hlávku ledového salátu důkladně očistěte a natrhejte na menší kousky.

2

Do nádoby nalijte půl litru vody, 4 lžíce octa, 3 lžíce cukru, špetku soli a vložte natrhaný salát.

3

Případně podle chuti uberte/přidejte uvedené suroviny.

4

Na závěr ledový salát zakápněte olivovým olejem a vložte chladit do lednice.

Ledový salát recept poslouží jako osvěžující příloha, která se skvěle hodí například ke grilovaným masům. Těsně před konzumací vám doporučujeme salát z ledového salátu uchovávat v lednici, příjemně vás pak osvěží. Příprava běžného ledového salátu i oblíbeného salátu s kuřecím masem je opravdu jednoduchá, rychlá a postačí vám k ní pouze hrstka ingrediencí. Nebojte se s tímto základním receptem experimentovat a přimíchat si navíc nějaké další ingredience. Mimo jiné doporučujeme vyzkoušet i salát z červené čočky, který se taktéž postará o rychlou a chutnou večeři.

Varianty na hlávkový salát recept

Ať už si salát z ledového salátu doplníte zeleninou, masem, slunečnicovými semínky nebo vyzkoušíte ledový salát s tuňákem, stále se bude jednat o skvělé jídlo. Stejně tak se dá experimentovat s použitou zálivkou na ledový salát, která je nejčastěji tvořená kombinací olivového oleje s octem, medem a obvykle hořčicí.

Salát z ledového salátu a vepřové medailonky

Pokrmem, ke kterému se tento druh salátu více než hodí, jsou vepřové medailonky. Základem vepřových medailonků je vepřová panenka, kterou pouze trochu okořeníte. Jako nejvhodnější příloha se nabízejí opečené brambory s nějakými voňavými bylinkami, například rozmarýnem. Bylinková navíc může být i zálivka na ledový salát. Aby vám vepřové medailonky klouzaly lépe do krku a abyste navíc své tělo doplnili nějakými vitaminy, připravte si k pokrmu recept na salát z ledového salátu.

Recept na kuřecí maso s bramborem

Kromě vepřových medailonků můžete tento ledový salát recept efektivně využít i pro doplnění receptu na kuřecí maso s bramborem. Jedná se opět o rychlé a jednoduché jídlo, na které jsou potřeba pouze kuřecí prsa a brambory. Vždy je vhodné doplnit oběd nebo večeři cílenou zeleninou, aby váš organismus získal všechny důležité živiny. Zejména proto je hlávkový salát recept skvělou volbou. Další z výhod receptu na kuřecí maso s bramborem je poměrně vysoký obsah vlákniny.

Tipy na obměny ledového salátu

Již bylo zmíněno, že kromě základního receptu na ledový salát je možné připravit i o něco pestřejší varianty. Nejčastěji se jedná o ledový salát s kuřecím masem, který je zejména v letních měsících vhodnou obědovou volbou. Stejně tak oblíbený je i ledový salát s tuňákem, ke kterému se jako zálivka hodí Slimpasta neboli nízkokalorický dresink. Některé domácnosti taktéž připravují salát z ledového salátu s kefírem nebo se zakysanou smetanou. Výjimkou není ani hlávkový salát recept s pomeranči nebo piniovými oříšky.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 56.129 Kj

Bílkoviny0.01 g
Sacharidy1.06 g
Sacharidy z cukrů1.05 g
Tuky1 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.88 g
Vláknina0.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.