Lilkové rolky s humusem

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Olej olivový1 ml
Lilek0.5 kusy
Chilli paprička0.5 kusy
Sůl1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu50 g
Pasta tahini10 g
Koriandr nať0.5 hrsti
Římský kmín1 špetka

Lilkové rolky představují rychlý předkrm, ale i nápaditou večeři, stačí je obohatit jen třeba salátkem.

 

V prvním kole si připravte hummus. Cizrnu můžete buď to použit v suchém stavu, tu musíte ale alespoň na pár hodin namočit a následně uvařit do měka. Hummus lze stejně dobře připravit z cizrny z konzervy – je to rychlejší, ale ne každý preferuje nákup potravin ve zbytečných obalech navíc.

 

Konzervovanou nebo uvařenou cizrnu (společně s trochou vody z nálevu – průběžně dolívat podle potřeby), tahini pastu včetně oleje z ní, prolisovaný  česnek,  římský kmín, pokrájenou chilli papričku. citr. šťávu, sůl a koriandr umixujte do hladka. 

 

Lilek omyjte a nakrájejte na tenké plátky, které necháte na utěrce vypotit. Poté lilky pomažte hummusem, zarulujte a opečte z obou stran na pánvi (na sucho).

 

Na závěr rolky pokapejte olivovým olejem a můžete podávat posypané čerstvým koriandrem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 236.492 Kj

Bílkoviny1.8 g
Sacharidy5.76 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky1.95 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina2.46 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.