Marcipánové brambory

Ingredience na 1 porci

Mandle loupané celé45 g
Vejce bílek1 kus
Cukr hnědý třtinový25 g
Nepražené kakao2 lžičky

Mandlový marcipán je oblíbenou lahůdkou. Mandle jsou skvělým pomocníkem pro pochroumané nervy a ve spojení s kvalitním kakaem jsou přímo zdrojem dobré nálady.

 

Mandle si ve výkonném mixéru pečlivě rozemelte, poté je smíchejte s cukrem a s bílkem a vypracujte tužší těsto. Těsto dejte odležet do lednice.

 

Z odleželého těsta tvarujte kuličky, které obalíte v kakau.

 

Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat například kapku dobrého likéru.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 138.1189 Kj

Bílkoviny5.12 g
Sacharidy4.28 g
Sacharidy z cukrů0.17 g
Tuky5.86 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.04 g
Vláknina0.07 g
Sodík0.07 g

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.