Marcipánové brambory
Ingredience na 1 porci
Mandle loupané celé | 45 g | |
Vejce bílek | 1 kus | |
Cukr hnědý třtinový | 25 g | |
Nepražené kakao | 2 lžičky |
Mandlový marcipán je oblíbenou lahůdkou. Mandle jsou skvělým pomocníkem pro pochroumané nervy a ve spojení s kvalitním kakaem jsou přímo zdrojem dobré nálady.
Mandle si ve výkonném mixéru pečlivě rozemelte, poté je smíchejte s cukrem a s bílkem a vypracujte tužší těsto. Těsto dejte odležet do lednice.
Z odleželého těsta tvarujte kuličky, které obalíte v kakau.
Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat například kapku dobrého likéru.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 138.1189 Kj
Bílkoviny | 5.12 g |
Sacharidy | 4.28 g |
Sacharidy z cukrů | 0.17 g |
Tuky | 5.86 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.04 g |
Vláknina | 0.07 g |
Sodík | 0.07 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot