Marináda a recept na grilované vepřové koleno

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Uzené koleno | 2800 g | |
Bobkový list | 4 kusy | |
Nové koření celé | 10 kusů | |
Jalovec | 4 g | |
Pepř černý celý | 10 kusů | |
Sůl | 10 špetek | |
Česnek | 3 stroužky | |
Pivo černé | 200 ml | |
Kečup ostrý | 30 ml | |
Omáčka sojová | 15 g | |
Worcester | 15 ml | |
Solamyl | 15 g | |
Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
Gyros koření | 15 g | |
Pepř | 5 špetek | |
Sůl | 5 špetek |
Grilované vepřové koleno recept
Omyjeme vepřová kolena a dáme vařit do tlakového hrnce s bobkovým listem, jalovcem, kuličkami černého pepře, nového koření a solí cca na hodinu.
Připravíme si marinádu na koleno.
Vyjmeme kolena, naporcujeme, z vrchu křížem nařízneme kůži a dáme do pekáče.
Potřeme marinádou naředěnou trochou vývaru z kolen.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě a průběžně přeléváme.
Po zhruba 2 hodinách je luxusní vepřové koleno hotové.
Recept na grilované vepřové koleno neobsahuje nic moc složitého. Výsledek je ale opravdu chutný a stojí za to. U pečeného kolena dejte při pečení pozor na časté přelévání šťávou, aby se nezačalo z vrchu pálit. Marináda na koleno tomuto pokrmu dodává na dotažené chuti. Marináda na grilované koleno je navíc velmi snadná na přípravu. V podstatě jen smícháme rozdrcený česnek, pivo, kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, solamyl, med, gyros koření, mletý pepř a sůl. Ovarové koleno recept by rozhodně nechutnal stejně bez této vychytané marinády. Grilované vepřové koleno podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, hořčicí a ozdobené zelenou petrželkou.
Grilované koleno a recept na kysané zelí
Ke pečenému vepřovému kolenu se také skvěle hodí kysané zelí recept. Tomuto pokrmu zelí dodá novou úroveň chuti a navíc je velmi zdravé. Kysané zelí totiž posiluje imunitní systém a pomáhá také při dietě. Kysané zelí recept není vůbec složitý a zvládne jej každý. Stačí na něj pouze tři ingredience a to zelí, kmín a sůl. Receptů je mnoho a tak kysané zelí ozvláštníte také octem nebo jablky. Díky kysanému zelí se bude jednat o luxusní vepřové koleno, které bude krásně klouzat do krku.
Chleba v troubě k vepřovému kolenu
U receptu na pečené koleno jsou hlavní ingredience, které použijeme. Stejně tak záleží i na čerstvosti zvolené přílohy. Domácí pečený chleba v troubě je tou pravou volbou. Nepotřebujete speciální pekárny na chleba, obyčejná trouba bohatě postačí. Jakmile ochutnáte, už nebudete chtít žádný jiný. Křupavost a nadýchanost připraveného domácího chleba v troubě se totiž s tím kupovaným nedá vůbec srovnávat.
Jakou marinádu k pečenému koleni zvolit?
Grilované uzené koleno recept je skvělým pokrmem pro všechny milovníky dobrého masa a grilování. Aby bylo koleno opravdu chutné a šťavnaté, neobejdeme se bez správné marinády. Marináda hraje klíčovou roli při přípravě tohoto pokrmu, protože dodává masu nejen lahodnou chuť, ale také pomáhá udržet maso měkké a šťavnaté během grilování. Mezi oblíbené marinády k vepřovému kolenu se řadí citrusová, kořeněná, ale také česneková marináda na pečené koleno nebo tymiánová.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 658.1504 Kj
Bílkoviny | 14.71 g |
Sacharidy | 103.3 g |
Sacharidy z cukrů | 42 g |
Tuky | 6.71 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 3.61 g |
Sodík | 2 g |
Vápník | 0.09 g |
Gi | 65 |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot