Marináda a recept na grilované vepřové koleno

grilované vepřové koleno

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Uzené koleno2800 g
Bobkový list4 kusy
Nové koření celé10 kusů
Jalovec4 g
Pepř černý celý10 kusů
Sůl10 špetek
Česnek3 stroužky
Pivo černé200 ml
Kečup ostrý30 ml
Omáčka sojová15 g
Worcester15 ml
Solamyl15 g
Med včelí (7 g)2 lžičky
Gyros koření15 g
Pepř5 špetek
Sůl5 špetek

Grilované vepřové koleno recept

1

Omyjeme vepřová kolena a dáme vařit do tlakového hrnce s bobkovým listem, jalovcem, kuličkami černého pepře, nového koření a solí cca na hodinu.

2

Připravíme si marinádu na koleno.

3

Vyjmeme kolena, naporcujeme, z vrchu křížem nařízneme kůži a dáme do pekáče.

4

Potřeme marinádou naředěnou trochou vývaru z kolen.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě a průběžně přeléváme.

6

Po zhruba 2 hodinách je luxusní vepřové koleno hotové.

Recept na grilované vepřové koleno neobsahuje nic moc složitého. Výsledek je ale opravdu chutný a stojí za to. U pečeného kolena dejte při pečení pozor na časté přelévání šťávou, aby se nezačalo z vrchu pálit. Marináda na koleno tomuto pokrmu dodává na dotažené chuti. Marináda na grilované koleno je navíc velmi snadná na přípravu. V podstatě jen smícháme rozdrcený česnek, pivo, kečup, sójovou omáčku, worcesterovou omáčku, solamyl, med, gyros koření, mletý pepř a sůl. Ovarové koleno recept by rozhodně nechutnal stejně bez této vychytané marinády. Grilované vepřové koleno podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, hořčicí a ozdobené zelenou petrželkou.

Grilované koleno a recept na kysané zelí

Ke pečenému vepřovému kolenu se také skvěle hodí kysané zelí recept. Tomuto pokrmu zelí dodá novou úroveň chuti a navíc je velmi zdravé. Kysané zelí totiž posiluje imunitní systém a pomáhá také při dietě. Kysané zelí recept není vůbec složitý a zvládne jej každý. Stačí na něj pouze tři ingredience a to zelí, kmín a sůl. Receptů je mnoho a tak kysané zelí ozvláštníte také octem nebo jablky. Díky kysanému zelí se bude jednat o luxusní vepřové koleno, které bude krásně klouzat do krku.

Chleba v troubě k vepřovému kolenu

U receptu na pečené koleno jsou hlavní ingredience, které použijeme. Stejně tak záleží i na čerstvosti zvolené přílohy. Domácí pečený chleba v troubě je tou pravou volbou. Nepotřebujete speciální pekárny na chleba, obyčejná trouba bohatě postačí. Jakmile ochutnáte, už nebudete chtít žádný jiný. Křupavost a nadýchanost připraveného domácího chleba v troubě se totiž s tím kupovaným nedá vůbec srovnávat.

Jakou marinádu k pečenému koleni zvolit?

Grilované uzené koleno recept je skvělým pokrmem pro všechny milovníky dobrého masa a grilování. Aby bylo koleno opravdu chutné a šťavnaté, neobejdeme se bez správné marinády. Marináda hraje klíčovou roli při přípravě tohoto pokrmu, protože dodává masu nejen lahodnou chuť, ale také pomáhá udržet maso měkké a šťavnaté během grilování. Mezi oblíbené marinády k vepřovému kolenu se řadí citrusová, kořeněná, ale také česneková marináda na pečené koleno nebo tymiánová.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 658.1504 Kj

Bílkoviny14.71 g
Sacharidy103.3 g
Sacharidy z cukrů42 g
Tuky6.71 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.61 g
Sodík2 g
Vápník0.09 g
Gi65

Alergeny

  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2025 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.