Mleté maso pečené v listovém těstě


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Máslo10 g
Vejce1 kus
Špenát čerstvý50 g
Žampiony čerstvé50 g
Tymián5 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koření paprika mletá5 špetek
Těsto listové50 g
Maso mleté hovězí a vepřové100 g

K mletému masu v míse přidáme najemno nakrájenou polovinu cibule, 2 stroužky česneku, rozšlehaná vejce (část ponecháme v misce na potření těsta), najemno nasekaný tymián, mletou papriku, sůl a pepř. Důkladně promícháme nejprve vařečkou, po chvíli i rukama. Na pracovní ploše skládáme přes sebe plátky šunky tak, abychom získali asi 20 cm dlouhý závin (zhruba 4 plátky na 1 rolku). Masovou směs přendáme z mísy na okraj připravené šunky, vytvoříme šišku, kterou do šunky zabalíme. Masovo-šunkovou rolku položíme na okraj rozbaleného listového těsta a zavineme do místa, kde se listové těsto spojí. Takto připravenou masovou rolku přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a lehce propícháme vidličkou. Konce rolek necháme otevřené. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 40 minut. Poté necháme rolku 5–10 minut stát.

Špenát se žampióny

V hrnci s rozehřátým máslem orestujeme na malé kousky nakrájenou ½ cibule s 1 stroužkem česneku a na malé kousky nakrájené žampióny. Poté přidáme omytý a osušený špenát, který promícháme se směsí v pánvi na mírném ohni. Špenát se žampióny před podáváním necháme okapat na kuchyňském ubrousku.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 580.0048 Kj

Bílkoviny7.42 g
Sacharidy9.89 g
Sacharidy z cukrů6 g
Tuky7.04 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)2.06 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina3.03 g
Sodík0.07 g
Vápník37.03 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.