Nepečený jablečno- banánový crumble
Ingredience na 1 porci
Banán | 100 g | |
Jablko | 50 g | |
Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
Ořechy vlašské | 0.5 hrsti | |
Ovesné vločky | 1 hrst | |
Sůl | 1 špetka | |
Skořice | 1 g | |
Voda | 1 sklenice | |
Pomerančová kůra | 1 g | |
Jogurt řecký bílý 0 % tuku | 10 g | |
Škrob bramborový | 1 g | |
Mouka mandlová | 30 g | |
Cukr hnědý třtinový | 50 g | |
Máslo kokosové | 15 g |
V malém hrnci, na mírném plameni, si za stálého míchání rozpustíme med spolu se škrobem. Pak přidáme skořici, pomerančovou kůru, znovu promícháme a přidáme ovoce, nakrájené na menší kostky, které jsme obalili v medové směsi. Nakonec přiléváme po troškách vodu, dokud nevznikne poměrně hustá konzistence a jablko nezměkne. Zakryjeme pokličkou. Posypka: Mouku, ovesné vločky, cukr, opečené ořechy a sůl smícháme v hluboké misce. Pak přidáme kokosové máslo a prsty ho vmícháme do směsi. Na talíř položíme ovocnou směs, na ní pokládáme drobenku a před podáváním dozdobíme řeckým jogurtem.
Tip! Velmi oblíbený je také pouze jablečný crumble z ovesných vloček. Ideální je jablečný crumble podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 949.8095 Kj
Bílkoviny | 6.44 g |
Sacharidy | 28.56 g |
Sacharidy z cukrů | 0.06 g |
Tuky | 6.66 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Vláknina | 3.99 g |
Sodík | 0.21 g |
Vápník | 0.02 g |
Gi | 173 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot