Nepečený jablečno- banánový crumble

Ingredience na 1 porci

Banán100 g
Jablko50 g
Med včelí (7 g)2 lžičky
Ořechy vlašské0.5 hrsti
Ovesné vločky1 hrst
Sůl1 špetka
Skořice1 g
Voda1 sklenice
Pomerančová kůra1 g
Jogurt řecký bílý 0 % tuku10 g
Škrob bramborový1 g
Mouka mandlová30 g
Cukr hnědý třtinový50 g
Máslo kokosové15 g

V malém hrnci, na mírném plameni, si za stálého míchání rozpustíme med spolu se škrobem. Pak přidáme skořici, pomerančovou kůru, znovu promícháme a přidáme ovoce, nakrájené na menší kostky, které jsme obalili v medové směsi. Nakonec přiléváme po troškách vodu, dokud nevznikne poměrně hustá konzistence a jablko nezměkne. Zakryjeme pokličkou. Posypka: Mouku, ovesné vločky, cukr, opečené ořechy a sůl smícháme v hluboké misce. Pak přidáme kokosové máslo a prsty ho vmícháme do směsi. Na talíř položíme ovocnou směs, na ní pokládáme drobenku a před podáváním dozdobíme řeckým jogurtem.

Tip! Velmi oblíbený je také pouze jablečný crumble z ovesných vloček. Ideální je jablečný crumble podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 949.8095 Kj

Bílkoviny6.44 g
Sacharidy28.56 g
Sacharidy z cukrů0.06 g
Tuky6.66 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.99 g
Sodík0.21 g
Vápník0.02 g
Gi173

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.