Osvědčený recept na plněné papriky s rajskou omáčkou

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Paprika zelená | 6 kusů | |
Maso mleté | 750 g | |
Cibule | 1 kus | |
Česnek | 3 stroužky | |
Rajčata | 4 kusy | |
Rajčatový protlak | 140 g | |
Vejce | 1 kus | |
Strouhanka | 50 g | |
Hořčice plnotučná | 20 g | |
Sůl | 10 špetek | |
Pepř | 5 špetek |
Postup plněné papriky
Nakrájejte si cibuli a vhoďte ji do mísy.
Přidejte mleté maso, posolte, popepřete, přimíchejte vejce.
Přisypejte trochu strouhanky, vylisované stroužky česneku a plnotučnou hořčici.
Očistěte si papriky a naplňte je připravenou směsí.
Papriky vložte do pekáčku a pokapejte je olejem, potřete je rajčatovým protlakem a zasypejte nakrájenými rajčaty.
Pekáč překryjte alobalem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, poté papriky podlijte vodou a pokračujte v pečení.
Přibližně po 40 minutách odstraňte z pekáče alobal a nechte papriky ještě cca půl hodiny v troubě.
Osvědčený recept na plněné papriky s rajskou omáčkou, díky kterému zvládne na stůl naservírovat českou klasiku téměř každý. Původ receptu na plněné papriky není zcela jasný, říká se, že k nám doputovaly z Maďarska, podobně jako buřtguláš nebo perkelt. Nicméně s rajskou omáčkou se papriky začaly podávat až u nás, v Česku.
Receptů na plněné papriky existuje tedy spousta, my vám přinášíme ten tradiční, kteří všichni znáte.
Osvědčený recept na plněné papriky s rajskou omáčkou
Najemno si nakrájejte velkou cibuli, vsypte ji do mísy. Přidejte mleté maso, posolte, popepřete, přimíchejte vejce. Přisypejte trochu strouhanky, 3 vylisované stroužky česneku a lžíci plnotučné hořčice.
Důkladně si očistěte papriky a naplňte je předpřipravenou směsí z masa. Takto připravené papriky vložte do pekáčku a pokapejte je troškou oleje. Poté je potřete rajčatovým protlakem a zasypejte 4 nakrájenými rajčaty.
Troubu si předehřejte na 190 °C a pekáč překryjte alobalem. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut, poté papriky podlijte vodou a pokračujte v pečení.
Přibližně po 40 minutách odstraňte z pekáče alobal a nechte papriky ještě cca půl hodiny v troubě, aby se dovařily.
Jakmile pekáč vyndáte a nebudete zcela spokojení s výslednou konzistencí výpeku, přilijte trochu vody, nebo rajčatového protlaku.
Plněné papriky doporučujeme podávat s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Plněné papriky: rajčatová alternativa
Podobně, jako se dají plnit či nakládat papriky, je to tak i u rajčat. Recepty z rajčat jsou si s paprikami v mnohém podobné. Doporučujeme vám nějaký vyzkoušet.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 767.604 Kj
Bílkoviny | 9.76 g |
Sacharidy | 20.81 g |
Sacharidy z cukrů | 6.05 g |
Tuky | 6.7 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.56 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 7.04 g |
Sodík | 0.08 g |
Vápník | 37.04 g |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Hořčice a výrobky z ní
Graf nutričních hodnot