Osvěžující salát z kysaného zelí s jablky a mrkví

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
Zelí kysané | 300 g | |
Mrkev | 2 kusy | |
Cibule | 1 kus | |
Jablko | 400 g | |
Olej slunečnicový | 1 lžíce |
Postup zelný salát
300 gramů zelí pořádně omyjte a nakrájejte na menší kousky.
Najemno si nakrájejte i 200 gramů mrkve, oloupejte si cibuli a nadrobno nakrájejte i tu.
V neposlední řadě omyjte jablka a nakrájejte je.
Takto připravené ingredience vložte do mísy a společně promíchejte.
Přidejte lžíci oleje, podle chuti klidně i sůl s pepřem a přílohový salát je hotový.
Vytvořte si chutný salát z kysaného zelí s jablky, který vás krásně osvěží. Kromě toho si božsky pochutnáte a díky vysokému podílu zelí své tělo doplníte potřebnými vitamíny. Kysané zelí je totiž považováno za elixír zdraví, je základním pilířem zdravého jídelníčku, protože mimo jiné pomáhá s hubnutím.
Kysané zelí je ještě k tomu všemu opravdu levné, a tak bude spokojené jak vaše tělo, tak i bankovní účet. Již ve starověkém Řecku zelí považovali za mocnou léčivou rostlinu a zelný salát z kysaného zelí opěvovali.
Salát z kysaného zelí s jablky a mrkví recept
300 gramů zelí pořádně omyjte a nakrájejte na menší kousky. Najemno si nakrájejte i 200 gramů mrkve, oloupejte si cibuli a nadrobno nakrájejte i tu. V neposlední řadě omyjte jablka a nakrájejte je.
Takto připravené ingredience vložte do mísy a společně promíchejte. Přidejte lžíci oleje, podle chuti klidně i sůl s pepřem a přílohový salát je hotový.
K čemu zelný salát podávat?
Spíše než jako hlavní jídlo tento zelný salát poslouží jako příloha. Výborně chutná v doplnění s grilovaným či pečeným masem, ať už vepřovým nebo kuřecím. Dojde tak ke skvělé kombinaci chutí i vůní a navíc by samotné maso mohlo být poměrně suché.
Nebo salátem zkuste doplnit domácí kebab. Klasicky do pita chlebu vložte domácí kebab a zasypejte ho touto nakyslou dobrotou. Výbornou exotickou variantou tohoto salátu je také kimchi, tradiční korejské kvašené zelí.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 591.355 Kj
Bílkoviny | 2.01 g |
Sacharidy | 16.17 g |
Sacharidy z cukrů | 6 g |
Tuky | 0.48 g |
Vláknina | 7.08 g |
Sodík | 0.21 g |
Vápník | 37 g |
Gi | 38 |
Alergeny
Graf nutričních hodnot