Ovocné rizoto
Ingredience na 1 porci
Rýže vařená | 80 g | |
Med včelí (7 g) | 1 lžička | |
Kiwi | 30 g | |
Mandle loupané celé | 5 g | |
Jahody zahradní | 50 g | |
Mléko sojové | 100 ml | |
Skořice | 3 g | |
Bílý jogurt 1,5% tuku | 40 g |
Sojové mléko s rýží přivedeme k varu. Zvolna dusíme cca 40 minut. Odstavíme, vmícháme kousky jahod, kiwi a med. Přendáme do misky, ozdobíme lžičkou bílého jogurtu, skořicí a sekanými mandlemi.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 152.506 Kj
Bílkoviny | 0.43 g |
Sacharidy | 7.12 g |
Sacharidy z cukrů | 0.11 g |
Tuky | 0.64 g |
Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
Vláknina | 0.49 g |
Vápník | 1.02 g |
Gi | 130.5 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot