Ovocné rizoto

Ingredience na 1 porci

Rýže vařená80 g
Med včelí (7 g)1 lžička
Kiwi30 g
Mandle loupané celé5 g
Jahody zahradní50 g
Mléko sojové100 ml
Skořice3 g
Bílý jogurt 1,5% tuku40 g

Sojové mléko s rýží přivedeme k varu. Zvolna dusíme cca 40 minut. Odstavíme, vmícháme kousky jahod, kiwi a med. Přendáme do misky, ozdobíme lžičkou bílého jogurtu, skořicí a sekanými mandlemi.

Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.    

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 152.506 Kj

Bílkoviny0.43 g
Sacharidy7.12 g
Sacharidy z cukrů0.11 g
Tuky0.64 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Vláknina0.49 g
Vápník1.02 g
Gi130.5

Alergeny

  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  • Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.