Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261

Chléb se šunkou

Chléb namažeme tenkou vrstvou másla a obložíme šunkou.
Müsli s bílým jogurtem a medem
Müsli smícháme s bílým jogurtem a osladíme medem.
Müsli s ovocem, ořechy a mlékem
Müsli zalijeme mlékem, přidáme ořechy. Jablko si můžete také nakrájet na menší kousky a přikusovat nebo přidat přímo do směsi.

Bílý jogurt s jahodami a chia semínky


Tarhoňa: snadný recept

Tarhoňa je nevšední přílohou, která se podává ke stejným jídlům jako například těstoviny či rýže. Ono se totiž jedná o jeden z druhů těstovin. Hojně se tarhoňa připravuje na...

Rybí pomazánka

Sardinky vyjmeme z plechovky a utřeme s pomazánkovým máslem. Osolíme, opepříme. Přidáme nakrájenou šalotku.
Těstoviny
Těstoviny uvaříme v osolené vody dle návodu.
Jáhlová kaše
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, abychom se zbavili hořké chuti. Pak je uvaříme do měkka v poměru 1:2, jako u rýže.
Mrkvový salát s kokosem
Oškrábeme si mrkev a pak ji nahrubo nastrouháme. Zakápneme trochou olivového oleje (pro lepší vstřebatelnost vit.A) a dochutíme kokosem a...
Mandlové mléko
Mandle neloupané (slupka má mnoho vitamínů) namočíme na pár hodin nebo přes noc do vody. V té samé vodě rozmixujeme tyčovým mixérem...

Zelňačka

Není třeba kupovat doplňky stravy, či exotické ovoce, abyste podpořili své zdraví! V regálech obchodů najdete...
Restovaná brokolice s vejcem a sýrem
Brokolici opláchneme a dáme restovat na rozpálenou pánvičku s olivovým olejem. Až je brokolice měkká rozklepneme na pánvičce dvě vejce a...