Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261
Červené fazole
Na pánvičce si opečeme cibulku a poté přidáme červené fazole, směs prohřejeme, dochutíme solí, chilli papričkou a česnekem.
Zapečené těstoviny, kuřecí maso, zelenina
Maso s omyjeme, nasolíme a orestujeme na pánvičce. Po zatažení masa, orestujeme také zeleninu. Těstoviny si předvaříme v osolené vodě....
Kuřecí řízek s bramborovou kaší
Maso si omyjeme, osolíme a naklepeme. Na troše rostlinného oleje osmahneme kuřecí maso z obou stran.Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Poté...

Poznejte chuť pravé zeleninové polévky

Zeleninové polévky recepty plní skvěle úlohu svačinky či lehké večeře ve zdravém a pestrém jídelníčku. Navíc obsahuje zeleninová polévka spoustu vitamínů, minerálů a posiluje...
Krůtí maso s rýží a brokolicí
Krůtí maso si omejeme. Rýži propláchneme. Uvaříme dle návodu. Brokolice blanšírujeme v osolené vodě. Maso naklepeme, nasolíme a...
Smoothie jablečno-mrkvové
Jablko s mrkví oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do smoothie makeru společně se sklenicí vody nebo rozmixujeme na hustý...
Gnocchi
Do vroucí osolené vody vložíme bramborové noky. Až vyplavou na povrch jsou hotově. Scedíme je a podáváme.
Těstoviny
Do litru vařící a osolené vody přidáme kapku oleje a vložíme těstoviny. Oheň mírně ztlumíme a vaříme těstoviny al dente nebo...
Zapečená plněná paprika
2 červené papriky omyjeme, rozkrojíme na půlky (celkem 4 lodičky). Připravíme si náplň ze dvou vejcí, které osolíme a rozkvedláme. Tuto...
Červené fazolky, dýně, cibulka, šunka
Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibulku. Dýni si oloupeme a nakrájíme na menší kousky, poté vložíme na pánvičku společně...
Cizrnový salát se žampiony
Na troše másla opečeme cibulku, zeleninu, žampiony a dusíme. Poté vložíme cizrnu z konzervy (zcezenou). A přidáme nakrájenou krůtí...
Čočka s vejcem a pečivem
Čočku si namočíme na hodinu a pak ji uvaříme v osolené vodě do změknutí. Dochutíme pepřem, octem. Vejce uvaříme natvrdo. Podáváme...