Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261

Hemenex

Na pánvičce rozehřejeme trochu másla, rozklepneme 2 vejce, nakrájenou šunku na kostičky a dosolíme. Mícháme pár minut a podáváme.

Pečený králík

Králičí maso je velmi lehké a málo tučné. Je tak ideální, pokud zrovna držíte dietu. Zároveň si na...
Teplá zelenina- lilek, brokolice, květák
Zeleninu si opláchneme a nakrájíme na kostičky, které orestujeme na másle do změknutí. Dochutíme solí a pepřem.

Sýrový talířek

Nakrájíme si tvarůžky a Eidam na kostičky.
Hovězí plátek
Maso omyjeme naklepeme, osušíme a osolíme, opepříme a necháme odležet. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Na rozpáleném oleji...
Blanšírovaná brokolice
Brokolice omyjeme a nakrájíme na růžičky, košťál odkrojíme pryč. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu, po dosažení bodu varu brokolici...
Celerový salát s mrkví
Celer a mrkev uvaříme v osolené vodě s citronovou šťávou doměkka. Nejlépe na skus. Poté scedíme, necháme vychladnout a...
Ledový salát, jarní cibulka, rajče, zakysaná smetana, kuřecí maso
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak si připravíme kuřecí maso. To si pak osolíme a restujeme na...
Brambory
Brambory oškrábeme, omyjeme a vložíme do osolené vody. Od bodu varu vaříme ještě 20 min do změknutí, pak vodu slijeme a podáváme....
Vepřové maso
Vepřové si důkladně omyjeme a nakrájíme na hrubší kostky 3x3 cm. Poté je nasolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.
Rybí filé přírodní
Filet z ryby (treska, pangas...) omyjeme, osušíme, nasolíme a dáme péct do trouby na 180 st. Pečemě do změknutí cca 40 min. Lehce podlejeme vodou....
Grilovaná makrela
Makrelu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Grilujeme na grilu ne v troubě.