Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261
Pečené kuřecí stehno
Stehno si omyjeme, osušíme osolíme a přidáme kmín. Dáme do menšího pekáčku podlijeme vodou a na vrch přidáme...

Čočkový salát s tuňákem

Zelená čočka je vážně skvělá! Má svou tmavě zelenou specifickou barvu a když ji rozpůlíte, je žlutá. Patří mezi...
Bramborový salát s jogurtem
Brambory uvaříme ve slané vodě a ve slupce. Po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme s bílým...
Smažený kuřecí řízek
Prsní maso si omyjeme a naklepeme na tenký plátek. Poté jej osolíme, opepříme, případně okořeníme vlastním kořením. Obalíme jej a dáme smažit na slunečnicovém...
Ovesná kaše v mléce
Ovesné vločky vložíme do misky a zalijeme mlékem (teplým či studeným). Necháme 10 min nabobtnat a změknout.
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Kuřecí maso si orestujeme na troše oleje a poté lehce opečeme zeleninu- papriku, brokolici....
Sýrová pomazánka s nivou
Nivu si nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s lučinou. Přidáme jarní cibulku nebo menší klasickou cibuli. Dochutíme solí...
Rukola, cherry rajčátka, balsamico ocet
Zeleninu i rukolu omyjeme. Rajčátka nakrájíme na polovinu, přidáme balzamico ocet, olivy a dichutáme solí a pepřem.
Krůtí maso grilované
Krůtí maso rozdělíme na kousky, omyjeme a osolíme. Rozpálíme gril nebo troubu a grilujeme do měkka. Možno použít marinádu z olivového...
Kuřecí steak přírodní
Kuřecí prsa si omyjeme, osolíme, opepříme. Rozehřejeme trochu oleje na pánvičce a pomalu opečeme na obou stranách.

Zálivka a nálev na okurkový salát

Osvěžující zálivka a nálev na okurkový salát je připravený velmi rychle pomocí jednoduchého receptu. Zálivka a nálev na okurkový salát je totiž tvořená jen vodou, octem, cukrem,...

Zapečené brambory se sýrem, cibulí a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a sýrem jsou stálicí české kuchyně. Přichystat zapečené brambory se sýrem vám navíc nezabere moc času a můžete si připravit větší porci na více...