Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261

Vajíčková pomazánka s majonézou recept

Vajíčková pomazánka s majonézou je klasický český recept. Tato vajíčková pomazánka je velmi oblíbená napříč všemi generacemi. Skvěle poslouží také jako zdravá rychlá večeře,...

Šopský salát

Oloupeme okurku, nakrájíme rajčata i papriku na malé kousky. Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a zasypeme jím všechnu zeleninu.
Bramborová kaše
V osolené vodě uvaříme brambory. Poté je scedíme a společně s opečenou cibulkou, mlékem a máslem ušťoucháme dohladka. Dochutíme...
Karbenátek z kapusty a masa
Kapustu uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na malé kousky. Smícháme s mletým masem, vejcem, strouhankou, česnekem a solí....
Ledový salát, hrášek, kukuřice, kuřecí maso
Salát omyjeme a krájíme na menší nudličky, přidáme hrášek, kukuřici a orestované kuřecí maso. Dochutíme solí a...

Bramborový guláš

Guláš je v české kuchyni klasika, najít však ten správný recept na guláš může trvat. Základem dobrého guláše je kvalitní klobása, popřípadě jiný druh masa. Klobásou však...
Ovocný salát- banán, meloun, jablko, ořechy
Nakrájíme ovoce na malé kousky a smícháme s ořechy.
Grilovaná zelenina
Na grilu nebo v troubě ogrilujeme kousky zeleniny. Potřeme směsí z olivového oleje a bylinek.
Pečený prstruh s česnekem na másle
Pstruha důkladně omyjeme a osušíme. Potřeme jej směsí prolisovaného česneku a soli, na porchu i vevnitř. Poté lehce zaprášíme moukou a...
Rýžový salát
Rýži opereme a dáme vařit dle návodu. Přidáme hrášek kukuřici a cherry rajčátka. Výživové hodnoty odpovídají...
Jablko, mrkev, ořechy
Jablko i mrkev očistíme a nakrájíme na struhadle. Smícháme s ořechy a dochutíme citrónovou šťávou.
Tvarohová pomazánka
Tvaroh smícháme s nasekanou šalotkou, mletou paprikou, pepřem, solí a chilli. Zamícháme, podáváme.