Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261

Vláčný makovec aneb hrníčkový recept na makovník

Co jiného osladí život lépe, než slaďoučký a vláčný makovec? Vyzkoušejte tento hrníčkový makovec recept, který je tak snadný, že ho zvládne kdokoli. V podstatě jen smícháte...

Zdravý fazolový salát recept

Fazolový salát je skvělá rychlovka, funguje jako příloha, ale také jako hlavní jídlo. Fazole, jakožto luštěnina s vysokým obsahem bílkovin, jsou jeho základem. Jinak si ho ale může...

Pečený losos s bramborem

Pečený losos je velmi chutný a snadný způsob přípravy této univerzální ingredience. Právě lososa často obsahují zdravé recepty. Ryby by totiž měl do jídelníčku zařadit alespoň...

Poctivé punčové řezy i pro začátečníky

Poctivé punčové řezy, které chutnají lépe než ty kupované. Punčový dort neboli punčový řez je super způsob, jak udělat radost svým blízkým. Nejlepší je připravit jim skvělé...

Cukrová poleva na perníčky

Klasická cukrová poleva na perníčky je základním receptem, bez kterého se před vánočními svátky neobejde žádný pekař či pekařka. Poleva na perníčky přijde vhod všem, co se...

Klasická bramborová polévka i bez hub

Bramborová polévka bezpochyby patří mezi české klasiky. Brambory jsou neuvěřitelně univerzální potravina, vhodná ke zpracování snad všemi způsoby. Proto asi nikoho nepřekvapí, že...

Patizon recept na řízky

Patizon je zelenina z čeledi tykvovitých, stejně jako například cuketa nebo některé druhy dýní. Svým tvarem patizon ale vyniká. Bohužel mu spousta kuchařů a kuchařek nedůvěřuje a...

Recept na ořechové laskonky s karamelovým krémem

Laskonky jsou recept na vánoční cukroví. Mezi lidmi se ale setkaly s takovou popularitou, že se již pečou celoročně. Typická laskonka je vyrobena z vaječných bílků a mletých ořechů....

Recept na smažené čínské nudle s kuřecím masem

Čínské nudle je recept na snadné, a hlavně velmi chutné jídlo, které k nám doputovalo z daleké Asie. Čeká vás příjemná souhra nevídaných chutí i vůní. Čínské nudle, někdy...

Osvědčený recept na boršč

Polévka boršč je recept, který k nám přišel z ruské a ukrajinské kuchyně. Základ této polévky tvoří maso a zelenina, především červená řepa. Ve světě existuje několik variant,...

Chutná drožďová pomazánka s vejci recept

Drožďová pomazánka je osvědčený recept na chutnou večeři či svačinu. Navíc je kvasnicová pomazánka s vejci velmi jednoduchá na přípravu a nepotřebujete na ni velké množství...

Jak se dělá nejlepší smetanový základ na pizzu?

Smetanový základ na pizzu je jednou z možností, jak vyšperkovat recept na jeden z nejoblíbenějších receptů, tedy pizzu. Otázkou je, jak se dělá pizza smetanový základ, který tento...