Recepty
Ty nejlepší recepty se často upravují i několik let. Ani ty nejlepší recepty na oběd či večeři však nemusí být pro každého dokonalé a je na nich vždy co vyladit. Každý si tak může recepty do jisté míry upravit na základě vlastní chuti, případně s ohledem na potravinové alergie nebo intolerance. Pro ty, kdo neupřednostňují přesné dodržování stanovených postupů při přípravě jídla, mohou recepty na různé pokrmy posloužit alespoň jako inspirace. Chcete-li rodině dopřát ty nejlepší obědy, recepty vám pomohou zorientovat se v české, ale i v zahraničních kuchyních. Pokud však jde o nejlepší recepty, pečení nezůstává pozadu. Na Pestrém jídelníčku jsou k dispozici recepty na domácí chléb a další pečivo, zákusky i tradiční buchty. Však i zkušení cukráři využívají pro své nejlepší dorty recepty. Nejlepší zdravé recepty neobsahují prvky, které ve větším množství lidskému organismu škodí. Jedná se především o jednoduché cukry, velké množství soli, tuky apod. Naopak by každý recept, a tedy i pokrm, měl obsahovat přehled nutričních hodnot. Součástí každého receptu na Pestrém jídelníčku je přehled obsažených bílkovin, sacharidů, tuků, ale i nasycených mastných kyselin a cholesterolu. Díky tomu si mohou mezi recepty vybrat i ti, kdo drží nějakou formu diety.
Warning: Undefined property: WP_Post_Type::$term_id in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/archive.php on line 261

Salát z batátů a grilované zeleniny

Batáty a ostatní zeleninu nakrájejte na větší kousky, smíchejte s 3 lžícemi oleje, solí, pepřem a kořením podle chuti. Zeleninu rozprostřete do větší zapékací mísy a...

Vegetariánské carpaccio

Pojmem carpaccio - karpačo se dá nazvat vše, co je nakrájeno na tenké plátky a podáváno za syrova v souvislé vrstvě a ochuceno nebo...

Špagety s červenou čočkou

Čočka se může stát skvělou alternativou k masu. Jedná se o luštěninu bohatou na vitamíny a železo. Navíc pomáhá snižovat hladinu škodlivého...

Salát z cukety a vejce

Cuketa je zdravá a nízkokalorická, tudíž je vhodná při nejrůznějších dietách, velmi ráda ji do svého přísnějšího jídelníčku zařazuje dieta při dně. Málokdo ji ovšem...

Rizoto na thajský způsob

Rizoto na thajský způsob vás okouzlí svou pikantností. Chilli obsahuje štiplavý alkaloid kapsaicin, který působí analgeticky a...

Cous-cous s květákem

Kuskus a to zejména v celozrnné variantě, je zdrojem vitaminů skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálních látek...

Segedínský bezmasý guláš

Už jste několikrát narazily v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je? Tempeh jsou...

Červená čočkovka

Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny, potřebuje ale samostatné zacházení....

Marinované tofu s pečeným bramborem

Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sóji a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů. Marinované tofu přijímá spoustu chuti z...

Kuře v žampionové omáčce s bulgurem

Žampiony obsahují 2 % plnohodnotných proteinů, tedy přibližně stejně jako brambory, jen s tím rozdílem, že obsahují méně než třetinu kalorií (25 kcal/100 g). Dále jsou bohaté...

Rajčatová polévka s luštěninou

Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť a je nejen zdravá, ale i...

Zelná polévka

Není třeba kupovat doplňky stravy, či exotické ovoce, abyste podpořili své zdraví! V regálech obchodů najdete...